Експерт спрогнозував, як сильно вороги зможуть просунутися на Донбасі

Експерт спрогнозував, як сильно вороги зможуть просунутися на Донбасі / колаж фото Генштаб ЗСУ та Telegram-канал в. Андрусіва

Як вважає Віктор Андрусів, російські окупанти на Донбасі ніяких стратегічних цілей своїм наступом досягти не зможуть.

Для прориву російських окупантів на Донбасі (зі стратегічною або оперативною перемогою) немає ніяких перспектив. Про це в інтерв'ю Главреду розповів екс-радник міністра внутрішніх справ і глави офісу президента, військовослужбовець ЗСУ Віктор Андрусів.

"Важко сказати. На жаль, я думаю, що певне просування буде. Воно буде дуже малим, можливо, їм вдасться захопити кілька великих міст, а не селищ, але для прориву стратегічної або оперативної навіть перемоги я не бачу ніяких перспектив. Фактично вже найближчим часом вийдуть наші додаткові резерви, які дозволять утримувати ситуацію. Поставки Західної зброї найближчим часом теж посиляться, тому я переконаний, що росіяни нічого не досягнуть. Вони дуже сильно виснажують свої війська в нескінченних штурмах, і може так статися, що на момент українського контрнаступу у них будуть розбиті війська", − сказав він.

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів, політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Нині - боєць ВСУ.

Загроза наступу Росії

Міністр оборони Олексій Резніков раніше заявив, що агресор РФ під час нового планованого наступу на Україну збирається застосувати іншу тактику. Окупанти мають намір діяти в рамках так званого повзучого наступу і будуть атакувати на двох напрямках – на Сході і Півдні. На думку Резнікова, ворог вже не спробує захопити всю Україну.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що окупанти Росії готуються піти в атаку до 24 лютого на певному напрямку. Директор РФ Путін поставив загарбникам завдання взяти всі райони Донецької та Луганської областей.

Колишній командувач військами США в Європі Бен Ходжес вважає, що Росія не зможе домогтися значних успіхів під час свого нового наступу. На думку Ходжеса, росіяни як і раніше відчувають проблеми з логістикою і підготовкою військових. Навіть з угрупованням, що налічує 200-300 тисяч військ, ворог не зможе домогтися успіху.

Війна Росії проти України:

Новини заразКонтакти