Це було не ППО: у КМВА прокоментували гучний звук у Києві одночасно з тривогою

У Києві вранці прогримів вибух / Колаж: Главред, фото: unsplash, скріншот: map.ukrainealarm

Причини «гучного звуку» встановлюватимуться фахівцями.

У КМВА прокоментували гучний звук у Києві у четвер вранці, що прогримів майже одночасно з оголошенням повітряної тривоги. Зокрема, посадовці просять «не маніпулювати» терміном «вибух», допускаючи, що той міг мати техногенний характер.

«Інколи вибух може бути техногенного характеру (наприклад, газ). Але, крім цього, існують фізичні явища як грім, або подолання літаком/ракетою звукового бар’єру», — цитує пресслужба начальника КМВА Сергія Попка.

Попко заперечує чутки про роботу ППО у Києві чи застосування ворогом ракетного озброєння.

«Чи це було подолання аеробалістичної ракети «Кинджал» звукового бар’єру під час прольоту над Києвом, чи це було інше фізичне явище – відповідь мають дати фахівці, компетентні в цьому питанні», — пише пресслужба адміністрації.

Новина доповнюється…

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергообʼєктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти