Швидких поліпшень не буде: з'явився сумний прогноз щодо відключень світла

/ Колаж: Главред, Фото: Pixabay/Alexei_other, Pixabay/Vika_Glitter

Міненерго занадто оптимістично заявило про те, що енергоблок АЕС нібито вже запущено, каже Геннадій Рябцев.

Директор спеціальних проєктів науково-технічного центру "Психея", експерт із питань державної політики в паливно-енергетичному секторі Геннадій Рябцев прокоментував питання про те, чи варто в Україні чекати на поліпшення ситуації з електропостачанням.

"Якщо не буде цієї аномальної спеки, може тоді буде і поліпшення", - підкреслив він в інтерв'ю Главреду.

Водночас експерт попередив про те, що протягом найближчого тижня очікувати на поліпшення ситуації не варто.

"Міненерго, чесно кажучи, занадто оптимістично заявило про те, що енергоблок нібито вже запущено. Насправді, його тільки виводять з ремонту, тому він не може набрати відповідної потужності тільки тоді, коли цього захочуть представники Міненерго", - додав Рябцев.

Хто такий Геннадій Рябцев?

Геннадій Рябцев – директор спеціальних проєктів науково-технічного центру "Психея", експерт з державної політики в паливно-енергетичному комплексі, головний консультант у Національному інституті стратегічних досліджень, професор Києво-Могилянської школи врядування імені Андрія Мелешевича у Національному університеті "Києво-Могилянська академія". Доктор наук з державного управління, кандидат технічних наук, професор, державний службовець 6 рангу.

Відключення електроенергії - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що обласні енергопостачальні компанії застосовуватимуть три черги відключень. Зазначається, що до 14:00 застосовуються обмеження обсягом двох черг одночасно.

Нагадаємо, в Укренерго попередили, що ситуація в українській енергосистемі буде найважчою в середині літа цього року . Через спеку зросте споживання, тому щоденні дефіцити електроенергії можуть зростати.

Главред писав, що в Києві відключення світла будуть тривалішими, ніж в інших великих містах і регіонах. Насамперед пов'язано з великою кількістю об'єктів критичної інфраструктури, яка потребує електроенергії навіть у період відключень світла.

/ Инфографика: Главред

Більше новин:

Новини заразКонтакти