Google змінює правила щодо зберігання даних користувачів: що потрібно знати

17 грудня 2020, 13:56оновлено 26 березня 2021, 20:28
Google буде видаляти дані неактивних облікових записів..
Google
Google / Reuters

Компанія Google буде видаляти контент з ваших Gmail, Google Диска (в тому числі Документів, Таблиць, Презентацій, Малюнків, Форм і Jamboard) і Google Фото, якщо ви не будете ними користуватися понад двох років і перевищуєте ліміт на доступний обсяг сховища – 15 ГБ.

Нові правила почнуть діяти з 1 червня наступного року, а вперше застосуються 1 червня 2023-го. Користувачів попередять про видалення контенту заздалегідь через електронну пошту. Сам обліковий запис, до речі, блокуватися не буде.

Як повідомили в компанії, дана норма не поширюється на користувачів з підпискою Google One, які не перевищили квоту і не порушили правила, а також користувачів Google Workspace, "G Suite для освіти" і "G Suite для некомерційних організацій". Додаткове місце в сховищі можна отримати в рамках спеціальних пропозицій і акцій, які компанія проводить час від часу.

відео дня

На додаток компанія привела стандартний сценарій, коли користувач два роки не входив в обліковий запис Фото, але як і раніше користуєтеся Диском і Gmail. В цьому випадку контент буде видалений тільки з Google Фото. Ваші листи та файли в Gmail і на диску (включаючи Google Документи, Таблиці, презентації, Малюнки, форми, сайти та Jamboard) видалені не будуть.

Google змінює правила щодо зберігання даних користувачів: що потрібно знати
Google One / Business Insider

Нагадаємо, що раніше український підрозділ Google опублікував підсумковий рейтинг найпопулярніших запитів серед українських користувачів пошукової системи у 2020 році.

За минущий рік українців найбільше хвилювали питання, пов'язані з пандемією коронавірусу – найпопулярнішим пошуковим запитом 2020 року в Google Україна став "Коронавірус". Другий за популярністю – запит "Коронавірус рекомендації", а на третьому місці – "Вибори в США".

Крім того, у 2020 році зросла кількість запитів на тему дистанційного навчання – серед найпопулярніших запитів року сервіс "Google Клас", освітній проєкт "На урок" та сервіс для відеоконференцій Zoom. Також українці цікавилися карантином в Україні, телевізійним шоу "Холостячка" та святами 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти