Затишне тепло вдень і паморозь вночі: прогноз погоди в Україні на початок жовтня

1 жовтня 2021, 14:03
Як каже відомий синоптик Наталка Діденко, погоду в Україні на початку другого місяця осені кидатиме з крайності в крайність - в температурному плані.

погода, осінь
Прогноз погоди в Україні на початок жовтня / ua.depositphotos.com

У перші дні жовтня ночами в Україні спостерігатимуться заморозки, а от вдень погода буде відносно теплою. Саме такий прогноз опублікувала в соціальній мережі Facebook відомий синоптик Наталка Діденко.

"У нас хмарність - над західною частиною, а, отже, і заморозки там найменш вірогідні. Моря, які українські, ще теплі після літа. Вони повільно охолоджуються, тому прибережні райони також уникають заморозків. Велика частина України все ж буде підмерзати вночі через заморозки на грунті, а подекуди і в повітрі",-написала Діденко.

Тим не менш, на початку жовтня вона очікує температуру від+11 до +16 градусів за шкалою Цельсія, а в західних областях − від +14 до +18 градусів.

"До цих в цілому дружнім градусам, приєднається підвищений атмосферний тиск, суха погода, сонце і розкішні ранкові тумани (не плутати з димом безсовісних паліїв. Трохи дискомфорту додасть сильний вітер на заході України, в Криму, приазов'ї і на Луганщині", − сказала Діденко.

Затишне тепло вдень і паморозь вночі: прогноз погоди в Україні на початок жовтня

У Києві на найближчі вихідні, 2-3 жовтня, не очікується опадів.

"Вдень передбачаються + 15 градусів. Вночі буде не так симпатично, кусючі +1 + 4 градуси. І ще й заморозки", - підсумувала Діденко.

читайте такожЯкою буде погода в жовтні 2021: синоптик Укргідрометцентру уточнив прогноз

Нагадаємо, раніше народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що октбяр буде "дволиким" - нас чекає то майже Вересневе тепло, то холодні зливи і нічні морози. В цілому, другий місяць осені повинен бути холодним і відносно сухим.

У свою чергу, заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко заявив, що погода в Україні в жовтні 2021 буде близькою до кліматичної норми, як і у вересні. При цьому на початку місяця не виключені заморозки, а пізніше очікується сніг – і не тільки в Карпатах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти