Україну чекає аномальна погода перед Новим роком: синоптик дав прогноз на 1 січня

26 грудня 2022, 05:20оновлено 26 грудня 2022, 23:34
Синоптик склав прогноз на тиждень та розповів, якою буде погода на Новий рік 2023.
Погода на Новий Рік
Погода на Новий рік / badfon.ru

Погода в Україні в останній тиждень перед Новим роком буде аномальною. Як прогнозує синоптик Ігор Кибальчич, над територією Європи спостерігається стійкий зональний тип атмосферної циркуляції, при якому здійснюється рух повітряних мас із заходу на схід.

За його прогнозом, до кінця місяця така тенденція збережеться. Тому через Україну проходитимуть атмосферні фронти та повітряні маси атлантичного походження.

У зв'язку з цим, як і раніше, слід очікувати аномально теплий період як для цієї пори року і дефіцит снігового покриву. Періодично відзначатимуться опади у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу.

У понеділок, 26 грудня, невеликі та помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу очікуються на Лівобережжі країни, а також у західних областях. У північних, центральних і південних областях тумани. Вітер у західній частині південно-східний, на решті території північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -1...+ 4, на півночі України до -4; вдень 0...+ 5, На Прикарпатті, в Херсонській області та в Криму до +8.

У вівторок, 27 грудня, черговий атмосферний фронт із заходу принесе на всю територію України помірні опади у вигляді дощу місцями з мокрим снігом. Вітер південний з переходом на західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0...+ 5, вдень + 2...+ 7, у західних та південних областях до + 10.

читайте такожПрикмети на 27 грудня: які 3 речі не можна робити в цей день, щоб біду не накликати на себе

У середу, 28 грудня, вночі пройдуть дощі на сході країни і в Приазов'ї, вдень під впливом Північної периферії антициклону в Україні без опадів. Вітер західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -2...+ 3, вдень 0...+ 5.

У четвер, 29 грудня, в Україні збережеться погода без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Мінімальна температура вночі становитиме -3...+ 2, вдень + 1...+ 6, в Одеській області до + 8.

У п'ятницю, 30 грудня, без опадів. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с. Мінімальна температура вночі становитиме -2...+ 3, вдень + 2 ...+ 7, у південній частині місцями до +10.

На вихідні, 31 грудня - 1 січня, опадів також не передбачається. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Збережеться тепла погода з нічними температурами близько 0, денними в межах +2...+ 7, на півдні до + 10.

Карта погоди

Раніше синоптик Віталій Постригань попередив, що погода в Україні напередодні Нового року порадує аномальним теплом, а температурний фон буде вище кліматичної норми на 3-5 градусів. Синоптик прогнозує, що тепло, викликане Атлантичною депресією, затримається надовго.

Також ми повідомляли, що заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова прокоментувала заяву директора Українського гідрометеорологічного центру Миколи Кульбіди про те, що в осяжному майбутньому в Україні можуть "зникнути" зими.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти