У небі з'явився "череп": ураган Мілтон вирує у США, мільйони людей - без світла

Ураган Мілтон набув форми черепа одразу перед "ударом" по узбережжю / Колаж: Главред, фото: скріншот Twitter

Понад три мільйони будинків і підприємств у Флориді залишилися без електрики. Загинули 10 осіб.

На штат Флорида в США обрушився ураган Мілтон. На щастя, шторм не спричинив катастрофічного підйому морської води - штату вдалося уникнути "найгіршого сценарію". Загинули щонайменше 10 людей, мільйони - залишилися без електрики.

Як пише Reuters, хоча наслідки урагану Мілтон виявилися не такими масштабними, як усі побоювалися, губернатор Флориди Рон ДеСантіс заявив, що збитки все ж таки значні та викликають занепокоєння.

Скільки жертв від урагану Мілтон

Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас на брифінгу в Білому домі заявив, що наразі є інформація про 10 загиблих через торнадо.

За даними PowerOutage.us, понад 3,2 млн будинків і підприємств у Флориді залишилися без електрики.

"Мілтон" також знищив дах стадіону Tropicana Field, бейсбольної команди Tampa Bay Rays у Сент-Пітерсберзі. Поки що повідомлень про постраждалих не надходило. Стадіон був плацдармом для рятувальників, на полі встановлено тисячі ліжок.

Так виглядає стадіон Tropicana Field після урагану / скріншот
Стадіон Tropicana Field / скріншот

Тим часом старший метеоролог Weather Channel Сту Остро поділився у Twitter моторошним фото урагану Мілтон перед тим, як він обрушився на Флориду. Судячи з кадрів, ураган набув форми черепа. Щось подібне сталося і в 2016 році, коли ураган Метью набув схожої форми.

Дивіться відео - Ураган Мілтон трансформувався у зловісну форму у вигляді черепа:

Ураган Мілтон обрушився на узбережжя недалеко від Сарасоти в середу ввечері як шторм категорії 3. У результаті він породив близько 150 торнадо і обрушив на штат до 50 сантиметрів опадів, водночас швидкість поривів вітру сягала понад 160 км/год.

У четвер шторм перемістився назад у море, проте дослідники попереджають, що небезпека ще не минула. Насправді ураган Мілтон все ще може затопити частину місцевого узбережжя.

Куди піде ураган Мілтон після Флориди

Згідно з картою, опублікованою на сайті Національного центру з відстеження ураганів (NHC), наразі епіцентр Мілтона знаходиться біля східного узбережжя Флориди, передає Голос Америки.

Ураган продовжить рух на схід, у бік Бермудського архіпелагу.

NHC прогнозує, що в ніч на п'ятницю його статус знизиться до рівня тропічного шторму, а вже до кінця тижня Мілтон стане тропічною депресією.

Ураган Мілтон / Фото: NHC

Ураган Мілтон - останні новини

У Сполучених Штатах Америки вирує ураган "Мільтон". 10 жовтня він досяг узбережжя штату Флорида. Унаслідок урагану є загиблі. У Флориді було знеструмлено понад 2 мільйони будинків і підприємств. Найбільше відключень електроенергії зафіксовано в окрузі Харді, а також у сусідніх округах Сарасота і Манаті.

Через ураган президент США Джо Байден скасував візит на засідання у форматі "Рамштайн", заплановане на 12 жовтня. Також стало відомо, що після Байдена свій візит на засідання у форматі "Рамштайн" скасував також державний секретар США Ентоні Блінкен.

Після цього стало відомо, що зустріч групи у форматі "Рамштайн" терміново переноситься. Стало відомо, що зустріч "Рамштайн" відклали - ключовим фактором стала зміна планів президента США.

Інші новини:

Новини заразКонтакти