"Не можемо пхати людей куди-небудь": Дзідзьо пояснив, чому артистів не потрібно мобілізовувати

"Не можемо пхати людей куди-небудь": Дзідзьо пояснив, чому артистів не потрібно мобілізовувати

Співак Дзідзьо (Михайло Хома) висловився про заклики до мобілізації артистів. Він переконаний, що воювати мають професіонали під керівництвом професіоналів.

Естрадний співак Дзідзьо (він же - Михайло Хома) висловився щодо нещодавніх закликів до мобілізації українських артистів та блогерів. Артист переконаний, що воювати мають професійні люди, якими мають керувати професіонали. Про це артист розповів в інтерв'ю журналістці Ганні Олицькій.

Дзідзьо зазначив, що з перших днів повномасштабного вторгнення Росії артисти збирають кошти для України.

"Ми щодня збираємо гроші. Особисто я з Олександром Пономарьовим понад три мільйони доларів зібрали по світу", - сказав він.

Крім того, Хома каже, що в перші дні вторгнення РФ в Україну вони з Пономарьовими їздили виступати перед військовими.

"Ми не дурна держава, яка може собі дозволити пхати людей куди-небудь. У нас мають бути професійні керівники. І професійні люди, які розуміють, як це робити, як воювати. Не можна кидати дельфінів у пісок, а антилоп - у море". Це не про перемогу у війні. Я згоден. Іншого виходу немає. Якщо держава кличе воювати, ми повинні воювати. І українська армія переможе тільки тоді, коли буде професійною. Має бути керівництво і кожен на своєму місці. Коли кожен буде на своєму місці, буде добре", - пояснив він.

Мобілізація в Україні

Як повідомляв Главред, бронювання від мобілізації на службу в Україні нададуть діячам культури, які працюють на стратегічних підприємствах, наприклад, низці медійників.

При цьому кількість охочих вступати до лав ЗСУ вичерпана, а в будь-якій великій війні мобілізація все одно прийде з примусу, зазначила лейтенант запасу ЗСУ Олена Білозерська.

Також, в Україні ухвалили законопроєкт №10062, який передбачає удосконалення Єдиного електронного держреєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг". Наразі документ чекає на друге читання. Однак законопроєкт розкритикував адвокат Ростислав Кравець.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти