У Кравчука назвали хід Москви щодо "ЛДНР", від якого виграє Україна

28 лютого 2021, 18:34
"ДНР" і "ЛНР" закривають між собою кордони і впроваджують мита, розповів Сергій Гармаш.
Війна на Донбасі
Об'єднання "ДНР" і "ЛНР" могло б призвести до дестабілізації ситуації у ОРДЛО - Гармаш / УНІАН

Якщо Росія піде на об'єднання "ДНР" і "ЛНР" в так звану одну "республіку", то Україна ймовірно виграє від такого рішення. Причиною тому є конкуренція між окремими районами Донецької та Луганської областей. Такий крок призвів би до дестабілізації ситуації на окупованих територіях, заявив в ефірі телеканалу Obozrevatel представник делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Я б вітав таке об'єднання, тому що це значно просунуло б Україну до звільнення цієї території", - сказав український парламентер.

За його словами, між жителями Донецької та Луганської областей давно існує конкуренція. Навіть "республіки" перекривають між собою кордони і запускають мита на "митницях".

"По-перше, історично луганчани і донеччани не дуже один одного люблять, змагаються. По-друге, не дарма ж ці так звані республіки закривають кордони між собою і впроваджують мита. Вони ділять шматки економіки - вже зруйнованої, але знаходиться на останньому подиху. Вони ділять гроші", - пояснив Гармаш.читайте такожКравчук пояснив причину провалу планів Зеленського щодо Донбасу

Також він додав, що такий крок міг би призвести до проблем в керованості цими територіями і зіграв би на користь Києва. При цьому журналіст не впевнений у реалізації подібних планів.

"Це було б помилкою Москви. Я думаю, цілком можливо, що у Москві певні структури лобіюють таку ідею. Але я не дуже впевнений, що там усі настільки оглупіли, щоб її реалізувати", - підкреслив Сергій Гармаш.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти