Кравчук пояснив розмову з ватажком "ДНР" в ефірі російського ТБ

18 лютого 2021, 14:19
Київ не має наміру йти на поступки щодо питань національних інтересів України, сказав Леонід Кравчук.
Леонід Кравчук
Росіяни не попереджали про те, що до ефіру включать Пушиліна - Кравчук / УНІАН

Інформація про справжню правду щодо подій, які відбуваються на Донбасі, повинна доноситися і до росіян. Росія повинна розуміти, що Україна на піде на поступки на перемовинащ щодо ОРДЛО згідно зі сценарієм Москви. Спроба діалогу з ватажком "ДНР" Пушиліним була організована російським телеканалом, який про це заздалегідь не попередив, сказав в ефірі телеканалу Україна 24 голова делегації Києва у ТКГ Леонід Кравчук.

За його словами, росіяни перебувають під впливом російської пропаганди, тому вони повинні знати, що насправді відбувається на сході України. Політик виступає на російських каналах з метою продемонструвати позицію Києва.

"Я у своїх виступах на російських телеканалах, будь-яких телеканалах, постійно і системно говорю про державну національну позицію України, що ми ніколи не підемо на жодні поступки", - зазначив Кравчук.

відео дня

Перший президент акцентував увагу на тому, що на російському телебаченні його заздалегідь не попередили про включення до ефіру ватажка бойовиків "ДНР" Пушиліна. Український політик з ним не розмовляв - маніпуляцію влаштували телевізійники.читайте такожКравчук зробив гучну заяву про війну на Донбасі і назвав найкращу відповідь РФ

"Я не спілкувався з Пушиліним, я поставив йому питання, тому що російські телеканали роблять певні маніпуляції, вони не попереджали мене, що там буде включення Пушиліна. Спочатку я поставив запитання ведучому, але він одразу переключився і каже: я даю вам можливість запитати Пушиліна", - сказав Кравчук.

Політик додав, що він не міг відмовитися від розмови, тому що в такому випадку склалося б помилкове враження про те, що делегація Києва у ТКГ не грає жодної ролі, а сам Кравчук чогось боїться.

"Ну, скажіть, будь ласка, якби Леонід Макарович, перший президент України, злякався Пушиліна і втік з каналу, у Росії б взагалі сказали, що у нього немає позиції, повноважень, що він всього боїться. Я нікого не боюся... я буду спілкуватися з усіма, відстоюючи інтереси України", - підкреслив Леонід Кравчук.читайте такожВатажок "ДНР" Пушилін відповів на заяву Путіна про Донбас

Нагадаємо, 15 лютого перший президент України, глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук по відеозв'язку був включений до ефіру програми Время покажет на російському Першому каналі. До програми підключили і ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна, якому Кравчук поставив питання про те, як бойовики бачать майбутнє Донбасу. Пізніше Кравчук сказав, що в цій розмові Пушилін визнав, що Москва проводить політику щодо інтеграції ОРДЛО до Росії. Україна не веде перемовин з" ЛДНР", оскільки не визнає їх суб'єктами перемовного процесу. Тому у зв'язку з розмовою Кравчука з Пушиліним стався скандал.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти