ЗСУ потрібно повернути Куп'янськ і ліквідувати точку забезпечення військ РФ на Харківщині – Подоляк

Куп'янськ - стратегічний транспортний вузол, який використовує РФ для перекидання своїх військ - Подоляк / Колаж Вікіпедія, Офіс президента, УНІАН

Армія України продовжуватиме зачистку Харківської області, сказав Михайло Подоляк.

Збройним силам України важливо звільнити окупований Куп'янськ, оскільки місто залишається стратегічною точкою, шляхом якої йде забезпечення всього угруповання військ Росії у Харківській області. Після його деокупації потрібно буде думати, куди рухатися далі - на північному або південному напрямку. Подальші маневри будуть спрямовані на розрізання угруповання військ окупантів, щоб не дати їм можливості перекидати резерви. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

В інтерв'ю 24 каналу він розповів про те, що конкретно через захоплений Куп'янськ йде постачання військ РФ і перекидання резервів з їх територій. Ключовий транспортний вузол потрібно повернути.

За його словами, потім треба буде думати, в якому напрямку рухатися далі. Мета - розрізання російського окупаційного угруповання і блокування їніх можливостей для подальшого пересування резервів.

"Куп'янськ – це ключове стратегічне місце, через яке йде все харківське угруповання російських військ. Вони отримують через нього і поповнення, і резерви. Це головний транспортний вузол, який треба буде забирати. Таким чином, ми розрізатимемо угруповання російських військ, й не давати їм можливість працювати у режимі постійного пересування резерву як такого. Це ключові елементи на карті, якщо ми говоримо про Куп'янськ", - пояснив ситуацію Подоляк.

Також він додав, що на Харківщині триватиме зачистка.

"Я думаю, у Харкові йде і буде йти абсолютно планова зачистка території від нелюдів, які там знаходяться", - підкреслив Михайло Подоляк.

Контрнаступ ЗСУ у Харківській області

Армія України веде контрнаступальну військову операцію на Харківщині. Бійці вибивають окупантів РФ з тимчасово захоплених ними українських територій. Офіційно підтверджено звільнення Балаклії та інших населених пунктів.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов 8 вересня заявив, що ЗСУ у Харківській області звільнили понад 20 населених пунктів. Операція триває.

В Інституті вивчення війни підкреслили, що сили оборони України змогли досягти дуже серйозного прогресу під час контрнаступу у Харківській області. На думку аналітиків, йде наступ на захоплений росіянами Куп'янськ. Місто на кордоні з РФ можуть звільнити протягом 72 годин.

Дивитись відео ТСН - сили оборони України звільнили Балаклію

Інші новини:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти