Верховний суд повністю і безповоротно заборонив Партію Шарія

Верховний суд повністю і безповоротно заборонив партію Шарія / колаж УНІАН, скріншот з відео

Верховний Суд України прийняв постанову, яка залишає апеляційну скаргу Партії Шарія без задоволення, а рішення про її заборону - без жодних змін.

У вівторок, 6 вересня 2022 року, Верховний Суд остаточно заборонив діяльність партії скандального і путіністськи налаштованого блогера Анатолія Шарія в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховного Суду в месенджері Telegram.

Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду у вівторок переглянув в апеляційному порядку справу № П/857/1/22 Про заборону діяльності.

Партія просила скасувати рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду, який заборонив її роботу в Україні і передав майно, кошти та інші активи цієї партії у власність держави.

Верховний Суд прийняв постанову, яка залишає апеляційну скаргу партії Шарія без задоволення, а рішення першої інстанції — без змін.

"Рішення остаточне і оскарженню не підлягає", - підкреслили у Верховному суді.

Затримання Шарія в Іспанії

5 травня стало відомо, що Анатолія Шарія затримали правоохоронці в Іспанії. В СБУ зазначили, що затримання стало можливим завдяки тісній роботі з офісом генерального прокурора, міжнародними партнерами і в результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців.

В Україні Шарія підозрювати у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу:

Пізніше, 14 травня, президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону проросійських політичних партій.

Документ 7172-1 передбачає заборону політичних партій, програмні цілі яких спрямовані на виправдання, визнання правомірною або заперечення збройної агресії РФ проти України, а також на виправдання.

16 червня у Львові Апеляційний суд № 8 заборонив партію Шарія

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти