"У нас були проблеми": Байден відкрито вибачився перед Зеленським

Байден вибачився перед Зеленським і всім українським народом / Колаж: Главред, фото: Офіс президента

Президент США Джо Байден вибачився перед Зеленським і всім українським народом через затримки з військовою допомогою.

Президент США Джо Байден прийшов на переговори з Володимиром Зеленським і почав перед ним вибачатися. Про це повідомляє The Associated Press і CNN.

Байден вибачався за багатомісячну затримку в постачанні військової допомоги Україні. Він вибачився не тільки перед президентом, а й перед усім українським народом за той період, коли така необхідна військова допомога не надходила.

"Я прошу вибачення за тижні незнання, чи буде ухвалено з точки зору фінансування, тому що у нас були проблеми з ухваленням законопроєкту, який ми повинні були ухвалити, в якому були гроші від деяких наших дуже консервативних членів, які затримували його, але ми зробили це", сказав Байден.

Він акцентував увагу на тому, що американський народ підтримує Україну в довгостроковій перспективі

"Ви знаєте, ви не схилилися, ви взагалі не поступилися, ви продовжуєте боротися у спосіб, який просто дивовижний, просто чудовий - і ми не збираємося вас залишати", - додав він.

Візит Зеленського до Франції - останні новини за темою

Президент Володимир Зеленський 6 червня прибув до Франції, щоб узяти участь в урочистостях, присвячених 80-річчю висадки союзників у Нормандії. Глава держави провів зустріч із президентом Франції Макроном. Париж виділить Україні свої бойові літаки Mirage 2000 і запропонує навчання пілотів, сказав Макрон.

Що відомо про винищувачі Mirage 2000 / Інфографіка: Главред

Винищувачі Mirage 2000 - що про них відомо

Mirage 2000 - французький багатоцільовий винищувач, який у 1970-х роках розробила фірма Dassault Aviation.

Основний бойовий літак військово-повітряних сил Франції наприкінці XX - початку XXI століття. Прийнятий на озброєння армій кількох країн Азії, Європи та Латинської Америки.

Ударний Mirage-2000D є носієм крилатих ракет SCALP-EG та іншого керованого авіаційного озброєння.

Україна виграє війну, а територіальних поступок агресору Росії не буде - таку заяву Зеленський зробив під час свого виступу перед Національними зборами Франції. Промова президента кілька разів переривалася оплесками.

Росія може напасти на країни Балтії, Польщу та Балкани, також сказав Зеленський. За його словами, російський режим не визнає жодних кордонів, і Кремлю недостатньо навіть Європи.

Інші новини:

Новини заразКонтакти