Києву загрожує повалення уряду - Столтенберг

Столтенберг вважає, що українську владу можу повалити / прес-служба президента України

Також генсек Північноатлантичного альянсу заявив про гібридні кібератаки та багато інших типів російської агресії.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що крім ризику повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації в Україну, існує небезпека повалення київського уряду.

Виходячи із стенограми на сайті НАТО, таку заяву Столтенберг зробив під час перебування на військовій базі в Румунії в ході прес-конференції з президентом цієї країни Клаусом Йоханнісом.

Генсек підкреслив, що існує справжній ризик для нового збройного конфлікту в Європі.

"Число російських військ збільшується і час для попередження зменшується. У той же час ми не маємо ніякої впевненості, і з цієї причини, ми продовжуємо налагоджувати контакти з Росією, щоб закликати її до деескалації і сумлінного залучення до політичного діалогу з НАТО і країнами-членами. Існує ризик повномасштабного вторгнення, але також існує ризик інших видів агресивних дій, включаючи спроби повалення уряду в Києві, гібридні кібератаки і багато інших типів російської агресії. Немає впевненості, але ми знаємо, що військове нарощування триває", - заявив Столтенберг.

Крім цього, він згадав і про загрозливу риторику з боку російської сторони.

"І ми знаємо, що багато офіцерів російської розвідки діють всередині України. І тоді звичайно, у нас є репутаційний список Росії застосування сили проти України раніше. Тому, поєднання військового нарощування, загрозливої риторики і досвід застосування сили проти сусідів є причиною для того, щоб бути серйозно стурбованими, пильними і готовими також відповісти, якщо вони знову застосують силу проти України", - уклав Столтенберг.

Нагадаємо, Україна зажадала від Російської Федерації роз'яснення з приводу військової діяльності біля кордонів нашої країни і на території тимчасово окупованого Криму. На відповідь у Кремля є 48 годин.

Також раніше міністр заявив, що головне питання на вчорашній зустрічі радників нормандської четвірки в Берліні стосувалося вимоги РФ, щоб Україна вела прямі переговори з контрольованими Росією бойовиками на Донбасі. Однак українська влада відкинула їх.

Читайте також:

Новини заразКонтакти