StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Не вимикайте це з розетки: пристрої, які можна залишати в мережі

15 серпня 2023, 03:30
У частому відключенні техніки з розетки є як свої плюси, так і мінуси. Але чи потрібно висмикувати з розетки всі прилади?
Мікрохвильова піч
Які побутові прилади рекомендується вимикати з розетки при виході з дому? Дізнавайтеся на Главред / Колаж Главреда, фото: скріншот

З метою енергозбереження та запобігання загоряння багато господарів вимикають усі прилади з розетки. З одного боку, це правильно, адже ті ж телефони на зарядці у разі перегріву можуть бути потенційно небезпечними. З іншого боку, це незручно, бо загрожує втратою налаштувань і постійними оновленнями.

Розбираємося, які прилади найкраще вимикати, а які - все ж таки не варто.

Чи потрібно вимикати всі електроприлади з розетки? Загалом, це залежить від ваших потреб, типу приладів та особистих уподобань. Ви можете обійтися відключенням від мережі тільки тієї техніки, якою не будете користуватися деякий час.

відео дня
праска
Кілька відповідей, чи потрібно вимикати техніку з розеток / ua.depositphotos.com

Які прилади не можна вимикати з розетки - це може вплинути на вашу безпеку

Пам'ятайте, що вимкнена вчасно техніка - запорука вашого спокою і безпеки всього будинку. Однак якоїсь категоричної відповіді, наприклад, чи потрібно вимикати телевізор з розетки, немає.

Існує кілька типів приладів, які зазвичай не рекомендується вимикати з розетки. Ось вони:

  • Насоси для інсуліну, апарати ШВЛ, монітори серцевого ритму і т. д. Вимкнення їх з розетки може призвести до втрати життєво важливої підтримки. У випадках відключення від мережі зазвичай використовують резервне живлення (акумулятори, батареї і т.д.).
  • Домашні системи безпеки, камери відеоспостереження. Пристрої, що відповідають за вашу безпеку, найкраще тримати включеними, щоб вони могли функціонувати безперервно.
  • Сервери та комп'ютери. Якщо ви керуєте серверами або комп'ютерами, які надають важливі послуги (наприклад, у робочому середовищі або домашній локальній мережі), їх також найкраще тримати під постійним живленням. Вимкнення таких систем може призвести до втрати даних і недоступності служб.
  • Холодильники та морозильники. Ці прилади повинні бути завжди включені, щоб підтримувати стабільну температуру всередині, не допускаючи псування продуктів.
  • Системи автоматичного освітлення. Якщо у вас встановлена система автоматичного освітлення, яка реагує на рух або інші умови, вимкнення з розетки може призвести до втрати функціональності.
  • Пристрої, що вимагають постійного підключення. Деякі пристрої можуть вимагати постійного підключення до мережі, наприклад, розумні домашні пристрої, які спілкуються з хмарними службами або один з одним.

Варто пам'ятати, що в більшості випадків вимикання з розетки безпечно.

Які електроприлади не можна залишати без нагляду - список

Є прилади, які слід відключати від мережі відразу ж після їхнього використання. Такі пристрої можуть або самозайнятися, або перевантажити електромережу і викликати замикання.

Вимикати з розетки рекомендується:

  • Мікрохвильовки і тостери;
  • Зарядні пристрої;
  • електрообігрівачі;
  • пральні машинки;
  • електрочайники;
  • кондиціонери;
  • плойки, фен, праски і гірлянди.

Необов'язково вимикати з розетки телевізори і принтери.

Важливо пам'ятати, що будь-які електроприлади слід використовувати з обережністю і дотримуватися інструкції виробника.

Вас можуть зацікавити інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти