StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

10 країн Європи з безкоштовним проїздом - поїзди та автобуси

1 квітня 2022, 13:36
Як можна дістатися з країни в країну і чи є безкоштовним громадський транспорт в країнах Європи.
поїзд, Україна, Європа, ЄС, біженці
Безкоштовний проїзд для українців у Європі / depositphotos.com/

Війна в Україні змусила покинути свої домівки понад 4 мільйони громадян. Деякі європейські країни не залишилися осторонь і запропонували українцям безкоштовне пересування на залізничному та автотранспорті.

Про те, що таке статус тимчасового захисту українських біженців, читайте в матеріалі: Країни ЄС приймають українців: як отримати статус біженця в Європі.

Переважна більшість українських біженців перетинають територію Польщі, Угорщини та Румунії. Багато хто продовжує свій шлях в інші країни, і в цьому їм може допомогти безкоштовний транспорт, які надають держави-члени Євросоюзу.

відео дня

Угорщина

Українці мають право безоплатного проїзду у 2 класі поїздами компанії MÁV-Start.

Польща

Польські залізничні перевізники RegioJet, TLK і PKP Intercity пропонують безкоштовний проїзд в поїздах 2 класу. Також переселенці можуть скористатися перевізником Fixbus. Для цього потрібно звернутися в касу або до кондуктора.

читайте такожПолетіти до Європи: які авіакомпанії надають великі знижки для українців

Чехія

Чехія відкрила українцям для безкоштовного проїзду країнами Європи поїзди 2 класу компаній Leo Express, PKP, Regio Jet і CD. Перевізник ČD надає місця для біженців за маршрутами з Польщі, Словаччини та Угорщини до Чехії. Для цього потрібно пред'явити паспорт.

Німеччина

Для перевезення українських біженців DB Німеччина відкриває міжміські та приміські поїзди. Для цього потрібно мати спеціальний квиток Help Ukraine. Однак він не дає права безкоштовного проїзду в швидкісних поїздах ICE / IC.

читайте такожДопомога біженцям з України в Німеччині: як дістатися і на що можна розраховувати

Іспанія

Для біженців, які прибули до Іспанії, надається право безкоштовного проїзду по країні в поїздах. Якщо ви їдете до Франції, скористайтеся поїздами компаній Renfe і Renfe-SNCF.

Італія

Протягом 5 днів після прибуття в країну надається право безкоштовного проїзду на поїздах компанії Trenitalia. Пересуватися по країні безкоштовно можна автобусами Marino Bus.

читайте такожСтатус біженця в Іспанії для українців: як країна приймає людей-допомога і корисні контакти

Франція

Країна безкоштовно возить українських переселенців транспортом SNCF і автобусами компанії TER. З Франції можна потрапити в Іспанію поїздом Renfe-SNCF, в Швейцарію TGV Lyria, в Німеччину на поїздах Deutsche Bahn, в Бельгію на транспорті Thalys, Італію – TGV, Великобританію - з Eurostar.

Бельгія

Біженці безкоштовно пересуваються на поїздах компанії SNCB по Бельгії та за її межами. Швидкісні поїзди TGV і Thalys теж також є безкоштовними для українців.

читайте такожВеликобританія приймає біженців з України: як потрапити в країну і на що можна розраховувати

Швейцарія

Поїздки на поїздах компаній TGV LYRIA і SBB CFF FFS є безоплатними для людей, що прибувають з України. Також можна скористатися правом безкоштовного пересування на громадському транспорті.

Великобританія

У країні українці можуть пересуватися поїздами компанії Eurostar. Їх кінцева станція London St. Pancras International.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти