StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Знадобиться IQ Альберта Ейнштейна: вирішіть математичне рівняння за 15 секунд

7 лютого 2024, 03:33оновлено 7 лютого, 12:22
2422
Хочете перевірити, чи все ви забули зі шкільних уроків алгебри?

Альберт Ейнштейн, головоломка
Щоб знайти відповідь усього за 15 секунд, потрібен "IQ Альберта Ейнштейна" / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, mirror.co.uk

Математика мало кому подобається в школі, й в дорослому житті ми не користуємося цими знаннями, якщо нам не потрібно використовувати їх для роботи. Хочете перевірити, чи все ви забули зі шкільних уроків?

Це математичне завдання насправді доволі просте. Якщо ви зрозумієте закономірність, то легко зможете її розв'язати.

відео дня

Якщо вам цікаві подібні головоломки, спробуйте розгадати ще кілька. Наприклад: Хитра математична головоломка визначить рівень IQ: потрібно вирішити за 12 секунд. Також ви можете перевірити, чи гарний у вас зір: треба знайти 4 зайві цифри за 5 секунд.

Подивіться на картинку. На ній замість чисел зображені фрукти. Вам потрібно зрозуміти, якою буде правильна відповідь для четвертого рівняння.

Математична головоломка
Чи зможете ви розв'язати цю математичну головоломку / mirror.co.uk

По суті, головоломка являє собою алгебраїчну задачу. Якщо ви заміните фрукти на літери, то розв'язання буде більш очевидним.

Наприклад, рівняння в першому рядку виглядає так: Яблуко + Яблуко + Яблуко = 30. Це також можна записати як Я + Я + Я = 30, що те саме, що 3Я = 30. Щоб обчислити цю суму, все, що вам потрібно зробити, це розділити 30 на 3, щоб отримати значення Я. Відповідно Я (яблуко) дорівнюватиме 10.

Тепер, коли ви знаєте, що Яблуко = 10, ви можете використовувати цю інформацію для обчислення інших сум, у яких присутні яблука.

У другому рядку одне яблуко плюс два грона бананів дорівнює 18. Якщо ви знаєте, що вартість яблука дорівнює 10, то у зв'язках бананів повинно бути по 8 штук, що робить одну зв'язку бананів рівною 4.

Чи зможете ви, володіючи всіма цими знаннями, розгадати іншу частину головоломки?

Щоб знайти відповідь всього за 15 секунд, потрібен "IQ Альберта Ейнштейна", тому вам краще поквапитися, якщо ви хочете вважати себе генієм.

Отже, правильна відповідь на останнє рівняння - 14. Чи правильно ви порахували?

Правильна відповідь на головоломку
Правильна відповідь на головоломку / mirror.co.uk

У передостанньому рядку одна зв'язка бананів мінус дві вишні дорівнює 2. Ми знаємо, що банани дорівнюють числу 4, тому вишні разом мають дорівнювати 2, а отже, одна вишня - це 1. Потім ви можете використовувати цю інформацію, щоб обчислити останнє рівняння.

У зв'язці бананів в остаточній сумі містяться лише три банани, тоді як у попередніх сумах їх було чотири. Якщо чотири банани дорівнюють чотирьом, то можна припустити, що кожен банан це число 1. Це означає, що остаточна сума дорівнює: 1 + 10 + 3, що дає остаточну відповідь 14.

Раніше Главред пропонував знайти на картинці четвертого ведмедя всього за 36 секунд. До слова, лише кожен п'ятий може вирішити цю головоломку.

Також ви можете перевірити свою спостережливість за допомогою такої оптичної ілюзії: потрібно знайти машину за 6 секунд. Вирішення цієї головоломки стане справжнім викликом.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти