StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Піднімається на вершини гір без палиці: що відомо про нову найстарішу людину в світі

20 серпня 2024, 20:29
163
Після смерті Марії Браньяс Морера, що сталася сьогодні, новою найстарішою людиною у світі офіційно стала 116-річна жінка на ім'я Томіко Ітоока з Японії.
Піднімається на вершини гір без палиці: що відомо про нову найстарішу людину в світі
Найстаріша людина у світі - що відомо про японку Томіко Ітоока / Колаж Главред, фото: LongeviQuest/Youtube

Після сумної смерті 117-річної Марії Браньяс Морера сьогодні, 20 серпня, 116-річна Томіко Ітоока з Японії тепер офіційно є найстарішою живою людиною у світі. Найстаріша людина у світі піднялася на гору, коли їй було 100 років, навіть не використовуючи палицю, повідомляє DailyStar.

Томіко народилася в 1908 році в місті Осака, другою з трьох дітей.

Після закінчення початкової школи вона пішла в школу для дівчат (нині Osaka Jogakuin Junior and Senior High School) і входила до волейбольного клубу.

відео дня

"У віці 20 років вона вийшла заміж і виховала чотирьох дітей - двох дочок і двох синів. Під час Другої світової війни Томіко керувала японським представництвом текстильної фабрики свого чоловіка, поєднуючи роботу там із самостійним вихованням дітей. Коли її чоловік помер у 1979 році, Томіко жила сама в його рідному місті в префектурі Нара", - зазначаєть журналісти.

У той період вона часто любила сходження на гору Нідзьо, яка розташована між префектурами Нара та Осака. Вона також двічі піднялася на гору Онтаке (висота 3000 м), яка розташована між префектурами Нагано та Гіфу. Гід був здивований, коли вона піднялася на гору, тому що на ній були звичайні кросівки замість туристичного взуття.

Коли їй було за 80, Ітоока також двічі брала участь у паломництві 33 Каннон в Осаці (33 паломництва до храму). Коли їй було 100 років, вона без тростини піднялася довгими кам’яними сходами храму Ашії та поклонилася. Вона багато разів відвідувала храм Якусідзі в префектурі Нара, і їй подобалося писати сутри.

Її стійкість добре задокументована. Наприкінці минулого року Томіко пережила серйозну загрозу для здоров'я після того, як важкий напад грипу змусив столітню жінку боротися за своє життя.

The Daily Star

The Daily Star (дослівно – "Щоденна зірка") – щоденна газета-таблоїд, що видається з понеділка по суботу у Великій Британії з 2 листопада 1978 року. 15 вересня 2002 року було запущено дочірнє видання Daily Star Sunday з окремим персоналом. 31 жовтня 2009 року Daily Star опублікувала свій 10-тисячний номер. З березня 2018 року видання очолює Джон Кларк, пише Вікіпедія.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, британець Джон Тіннісвуд, якому виповнилося 111 років, був визнаний найстарішим чоловіком у світі. Зараз він проживає в будинку для літніх людей у Саутпорті, графство Мерсісайд, і приписує своє довголіття досить незвичним звичкам, таким як об'їдання рибою і чіпсами по п'ятницях. Ветеран Другої світової війни вважає, що секрет довгого життя полягає у поміркованості у всьому.

У 2023 році помер найстаріший собака у світі, на ім’я Боббі, якому було 31 рік. Це сталося невдовзі після грандіозної вечірки з нагоди його дня народження, влаштованої господарями. Португальський мастиф, який усе своє життя провів на сімейній фермі, встановив новий світовий рекорд довголіття серед собак.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти