StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно обрізати кущі малини навесні: поради, які станут у нагоді

3 квітня 2024, 22:20
Якщо ви не знаєте, які гілки обрізати у малини, і як правильно це зробити, спробуйте спосіб, який описано в матеріалі та показаний на відео.
Малина.
Які гілки обрізати у малини навесні / Скриншот YouTube

З настанням весни садівники починають обрізати малину. Це потрібно робити, щоб поживні речовини добре розподілялися, а бічні гілки росли і формувалися. Проте не всі знають, як правильно обрізати малину цієї пори року. Ми розповімо про один зі способів.

Авторка YouTube-каналу smoldacha розповіла, як правильно обрізати гілки малини навесні, і що потрібно знати, щоб грамотно провести всі процедури.

Як правильно обрізати звичайну малину

Малина зазвичай плодоносить на старих пагонах минулого року. Утворюються пагони протягом літа і торішні. Навесні обрізається торішній пагін. Пагін, що плодоносив, раніше вже обрізали.

Щоб обрізати малину, потрібно подивитися на гілки. На молодих пагонах листочки вже почали розпускатися, а вгорі листочків немає, бруньки не прокинулися. Це означає, що вони або не визріли, або вимерзли за зиму. Голий прутик слід обрізати за допомогою секатора до верхньої живої бруньки. Видаляємо лише верхівку, тобто, невизрілі верхівки торішніх пагонів малини до зеленої бруньки.

Живий пагін виглядає так: він не сухий, без бічних гілок, а бруньки на ньому зелені.

Дивіться відео, як правильно обрізати малину навесні:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти