StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Будуть як шовкові: директор школи розповіла, як швидко впоратися з дитячою та підлітковою істерикою

9 грудня 2023, 12:50
27468
Головне - не карайте дитину, щоб вона не затаїла гнів або образу.
Будуть як шовкові: директор школи розповіла, як швидко впоратися з дитячою та підлітковою істерикою
Як виглядає дитяча істерика / Колаж Главред, фото freepik

Діти різного віку можуть засмучувати своїх батьків, коли вони погано поводяться. Потрібно багато терпіння та майстерності, щоб стримано, але справедливо реагувати на погану поведінку дитини чи підлітка. Більш того, батьки ризикують зіткнутися зі сварками і образами з боку дітей через покарання.

Одна з експерток з виховання дітей розкрила свій розумний метод підтримки дисципліни, який діє на дітей різного віку - особливо на підлітків, пише Mirror.

Як впоратися з дитячою істерикою

Нік Бауерс, авторка і колишня директорка школи з Техасу, більше 20 років працює з дітьми від дошкільного віку до коледжу і спеціалізується на навчанні в середній школі. Вона також мама двох дочок і ділиться порадами щодо батьківства на TikTok.

відео дня

"Вам сподобається цей батьківський хак, і ви повинні його зберегти. Не має значення, скільки років вашим дітям, це спрацює", - почала вона своє майже хвилинне відео.

Нік застерегла від прийняття рішення про покарання в найвідповідальніший момент, що може викликати гнів і образу. За її словами, перше, що ви повинні зробити, коли караєте свою дитину, це зробити паузу, відступити на крок назад і все обміркувати.

"Тоді ви дійсно надасте їм можливість вибору наслідків", - пояснила вона, після чого перерахувала кілька прикладів.

Ви можете сказати: "Ну що, ти хочеш чотири години займатися домашніми справами або втратити права на водіння? Хочеш пропустити цю вечірку або втратити техніку на вихідні?". За словами Нік, коли ви надаєте дитині можливість вибору наслідків її вчинків, вона з меншою ймовірністю буде сперечатися з вами з приводу покарання.

"Коли вони скаржаться на це чи щось інше, можна сказати: "Гаразд, ти сам це вибрав",- каже експерт з питань батьківства. Це дійсно може розрядити ситуацію, тому що невелика свобода вибору - це не так вже й погано", - підсумувала вона.

Нік відкрито розповідає про своє виховання та про те, як це вплинуло на неї як на матір. Її нова книга "Виховання прекрасних дівчат" присвячена тому, щоб допомогти жінкам краще зрозуміти себе і, в свою чергу, налагодити кращі стосунки зі своїми дітьми.

В іншому відео на TikTok вона розповіла про момент, коли помітила, що її підхід до виховання дітей потрібно змінювати. Нік розповіла про зустріч з дитиною, яка знущалася над іншою дівчинкою, і її мамою під час першого року роботи директором середньої школи.

Колишня директорка згадала, як мама почала лаятися на дочку і обзивати її, що нагадало їй її власне дитинство. "Я впізнала її презирство, її мову, мову тіла, все, що вона робила, а потім я також дізналася страх цієї дитини, збентеження і бажання, щоб мама побачила її", - сказала вона.

"Я знала, що багато разів у житті була такою дочкою, але я також знала, що як мама я теж так реагувала, і від цього у мене болить живіт", - каже вона.

Цей досвід змусив її задуматися про власні дитячі травми та вдосконалити свій стиль виховання, щоб її дівчата перестали її боятися.

"Того дня я вирішила, що цей цикл закінчиться зі мною, і я зроблю те, що повинна зробити, щоб мати чудові стосунки зі своїми дітьми", - сказала вона. Батьки та вчителі на TikTok були вражені її порадами щодо батьківства. Один з них написав у коментарях: "Мені здається, що це можна з успіхом застосувати навіть у класі. Дякую за ідею". Інший написав: "Мені це подобається, дякую!".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти