StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Визначити тип шкіри вийде за хвилини: найпростіший тест від фахівця

12 квітня 2024, 00:00оновлено 12 квітня, 01:47
Зірковий дерматолог розповіла, як швидко визначити свій тип шкіри за допомогою дуже простого тесту з водою.
обличчя, шкіра обличчя
Як визначити свій тип шкіри / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Кожна жінка хоче залишатися красивою і доглянутою. Багато жінок користуються доглядовими засобами: кремами, сироватками, тоніками, гелями і пінками для очищення шкіри. Однак далеко не кожна знає, як визначити свій тип шкіри.

Для початку варто розібратися, які бувають типи шкіри. Найчастіше виділяють 4 типи шкіри: суха, жирна, комбінована і нормальна. Однак зіркова дерматологиня Шерін Ідріс говорить про те, що насправді не існує нормального типу шкіри. Вона називала спосіб, який допоможе швидко визначити тип шкіри. Вам знадобиться для цього всього кілька хвилин.

Як визначити свій тип шкіри - тест

Для того, щоб визначити тип шкіри, потрібно вмитися і насухо витерти обличчя. Після цього не потрібно нічого робити, необхідно просто почекати 30 хвилин. За цей час організм почне виробляти себум - шкірне сало.

відео дня

Якщо через 30 хвилин ви відчуваєте, що шкіра не лущиться, немає відчуття сухості або стягнутості, то у вас жирний тип шкіри. Якщо ви відчуваєте, що частина обличчя жирніша, ніж інша, то у вас, найімовірніше, комбінований тип шкіри.

У випадку якщо у вас стягнулася шкіра, виникло відчуття "скрипучості", то це не просто суха шкіра, а пересушена. На ній може з'явитися навіть лущення. Така шкіра потребує негайного зволоження.

Як підібрати доглядову косметику?

Насамперед під час вибору доглядової косметики потрібно звертати увагу на свій тип шкіри. Ні в якому разі не можна використовувати засоби для сухої шкіри, якщо у вас жирний тип і навпаки. Також варто звертати увагу на вік. З віком легких кремів буде недостатньо, адже шкіра втрачає вологу, пружність, потребує більш жирних кремів, які зможуть наситити її необхідними компонентами.

Також важливим фактором є особливість вашої шкіри: акне, алергії, почервоніння, запалення та інше. Тут необхідно звертати увагу на склад, адже засоби з агресивними компонентами не підійдуть жінкам із чутливою шкірою.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти