Навесні подорожчають три найпопулярніші продукти українців

15 лютого 2021, 20:05оновлено 15 лютого 2021, 20:44
За прогнозами експертів, навесні продукти в Україні помітно подорожчають.
Яйце
Ціни на яйця різко злетять / pixabay

Навесні в Україні різко подорожчають продукти. Економічний експерт Олег Пендзін розповів, до чого готується українцям і які саме категорії продуктів подорожчають найбільше.

"Яйця, вони в будь-якому випадку перед Великоднем підуть вгору, це перше. Однозначно буде дорожчати хліб, небагато, але однозначно. Ну і, напевно, ми побачимо невелике зростання рослинного масла, тому що воно є рекордсменом індексу ФАО (Індекс продовольчих цін — ред.), в тому числі і на світових ринках", — сказав Пендзін.

Що стосується ціни на яйця, за словами експерта, то їх подорожчання викликане тим, що 60% вартості становить ціна на комбікорм, яким годують птицю.

На думку експерта до середини року вартість яєць, досягне 40 гривень/десяток.

Крім того, українцям варто очікувати подорожчання м'яса приблизно на 5-10% і кормів. У майбутньому ціни на м'ясо та м'ясну продукцію також продовжать зростати.

Тобто, якщо сьогодні куряче філе в супермаркеті коштує близько 75 гривень/кілограм, то через кілька місяців воно буде продаватися вже за цінами від 79 до 83 гривень/кілограм. Відповідно, ціна свинини зросте з нинішніх 120 гривень до 126-132 гривень, пише Апостроф.

читайте такожЕксперт розповів, коли подешевшають продукти в Україні

При цьому, експерти стверджують, що українці стали частіше купувати зелень і мікрозелень і переходять на здорове харчування.

"Найчастіше українці купують салат латук і ромен. А ще салатні суміші. Надзвичайно популярні серед українців також петрушка і кінза. А ось серед пахучих трав споживачі віддають перевагу фенхелю", - розповіли експерти в програмі Сніданок на 1+1.

Ціни на продукти в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти