Економіст спрогнозував подорожчання алкоголю - коли та на скільки

15 липня 2020, 19:31
За словами Олексія Дорошенка зростання мінімальних цін на алкогольні напої буде несуттєвим.
Алкоголь
Експерт розповів про можливе підвищення цін на алкоголь / blog.nebula.org

Кабмін найближчим часом може переглянути мінімальні роздрібні ціни (МРЦ) на алкоголь у бік їхнього підвищення.

Про це розповів в інтерв'ю УНН повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За словами експерта, він сам завжди виступав проти підвищення цін на алкоголь, проте в останній раз МРЦ в Україні переглядалися близько двох років тому.

відео дня

"Думаю, що скоро уряд візьметься за перегляд МРЦ. Я завжди був опонентом зростання МРЦ на алкоголь, але ціни не переглядалися два роки. І раніше я говорив, що для підняття цін раз на пів року немає достатніх економічних підстав. Я завжди вважав, що це є способом збільшення податків. А коли вже не переглядались (МРЦ) до 2 років, то треба. І я бачу, що політична воля для цього є, а опонентів фактично немає", - пояснив експерт.

читайте такожВчені розповіли, яким людям категорично не можна пити алкоголь

Втім, якщо підвищення й буде, то зовсім незначне, прогнозує Дорошенко.

"Воно не буде суттєвим, бо рівень інфляції є досить низьким. Тому перегляд цін буде, але не істотним. Щодо вина і пива, то подорожчання буде більше коштом зростання собівартості. Зараз зростає вартість електроенергії, тарифи. Для промислових виробників це відчутно. Якщо МРЦ буде підійматися на горілку, то однозначно, що це спричинить незначне, але зростання у ціні вина, коньяків, українського походження. Й імпортованих також. Думаю, що восени ми з вами це побачимо", - резюмував експерт.

Ціни на продукти в Україні

Раніше Олексій Дорошенко спрогнозував, що в Україні в найближчі місяці буде зростати ціна на чорний хліб.

Також Главред писав про те, що Держстат оприлюднив дані середніх споживчих цін на товари та послуги в Україні в червні 2020 року. Найбільше підскочили в ціні яблука - вони подорожчали у два рази з початку року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти