Виплати ВПО: де і скільки переселенці можуть отримати грошову допомогу з-за кордону

Переселенці можуть отримати гроші з Німеччини в двох областях України / колаж Главред, фото УНІАН

Німецька контора ASB запустила програму надання грошової допомоги українцям в Івано-Франківській та Львівській областях.

Німецька організація Arbeiter Samariter Bund (ASB) надає грошову допомогу українським тимчасово переміщеним особам - у двох областях (Івано-Франківській та Львівській). Як кажуть співробітники організації - для того, щоб отримати допомогу, потрібно заповнити і відправити анкету по даному посиланню.

Але право на отримання грошової допомоги ASB мають тільки ті люди, які протягом липня-вересня 2023 року не отримували допомогу від інших організацій.

Незабаром буде складено перелік домогосподарств, які отримують багатоцільову фінансову допомогу від ASB. Але потрібно пам'ятати, що участь в опитуванні ще не є гарантією включення в програму надання допомоги.

У заявці слід зазначити наступне:

Люди, які пройдуть відбір, кажуть в ASB, будуть проінформовані про це додатково.

Нагадаємо, що з 1 вересня відбудеться посилення правил виплат переселенцям і перевірки пенсіонерів. З 1 вересня 2023 року в Україні остаточно посиляться правила виплат для переселенців і почнеться масштабна верифікація одержувачів пенсій.

Уряд змінив терміни і дати виплат переселенцям. У Мінсоцполітики назвали нові дати, в які буде нараховуватися грошова допомога на проживання внутрішнім переселеним особам.

Більше економічних новин:

Новини заразКонтакти