В Україні підняли частину податків: кому доведеться платити більше

Крім того, бізнес звільняється від відповідальності за порушення вимог у сфері РРО / колаж УНІАН та Korupciya

В Україні з 1 серпня скасували пільгові податки для ФОПів. Перевірки повернули тільки тим, хто займається підакцизною продукцією, азартними іграми.

В Україні з 1 серпня 2023 року скасували пільгові податки для "ФОПів" у 2%. Відповідний закон Рада прийняла 30 червня, а нещодавно його підписав президент Володимир Зеленський.

Згідно з документом, з 1 серпня 2023 р.скасовується сплата 2% єдиний податок (ЄП). Однак є нюанси:

Крім того, бізнес звільняється від відповідальності за порушення вимог у сфері РРО (реєстраторів розрахункових операцій), які відбулися у період з 1 січня 2022 року по 1 жовтня 2023 року. Отже, після нововведень дрібний і середній бізнес повинен буде збільшити податкові відрахування, а контролюючі органи знову зможуть ходити з перевірками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що українцям аж до 1 липня розсилалися квитанції на сплату податку на нерухомість. Інформація про податкові нововведення оприлюднена на офіційному сайті Верховної Ради. Повідомляється, що платити податок потрібно буде за квартири площею від 60 квадратів і за будинки площею від 120 квадратів.

Якщо у людини в наявності у власності об'єкт нерухомості, Загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) і/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку збільшується на 25 тисяч гривень на рік.

Крім того, популярне українське фінустанова Monobank підвищило тариф на зняття готівки в банкоматах. З цього дня за зняття власних коштів українці платять не 0,5% від суми (як було раніше), а 0,9%.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти