Скандал із закупівлею продуктів для ЗСУ набирає обертів: у НАБУ заявили про засекречену інформацію

Продукти для ЗСУ / pixabay, 93-тя ОМБр Холодний Яр

У НАБУ зазначили, що "слідство перевіряє закупівлі більш ніж на 13 млрд гривень".

Скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ набирає оберти. Так, Національне антикорупційне бюро взялося розслідувати закупівлю продуктів за завищеними цінами.

Як повідомили в НАБУ, розслідування з цього приводу почалося ще до публікації матеріалів у ЗМІ.

"Враховуючи резонансні публікації в ЗМІ про можливі зловживання Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових, повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і САП, вона досліджується в рамках кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями до оприлюднення в медіа", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ зазначили, що "слідство перевіряє закупівлі більш ніж на 13 млрд грн. Попередня правова кваліфікація - ч.5 ст. 191 КК України", - додали в пресслужбі.

У відомстві не оприлюднили подробиці розслідування, зазначивши, що дана інформація засекречена.

Скандал з "завищеними цінами" на продукти

21 січня видання Дзеркало тижня опублікувало статтю, посилаючись на "злиті " документи, в якій порівнювалися ціни закупівель продуктів для військовослужбовців і ціни на ці ж продукти в супермаркеті.

У статті під назвою "тилові щури Міноборони під час війни "пиляють" на харчах для ЗСУ більше, ніж при мирному житті" розміщена скан-копія нібито контракту на 13 мільярдів гривень.

У Міноборони заявили, що ЗМІ поширюють відомості з ознаками навмисних маніпуляцій, які вводить в оману.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти