Пенсія при зміні прописки: які документи потрібно подавати для отримання виплат

Пенсія при зміні прописки: які документи потрібно подавати для отримання виплат / УНІАН

Як каже юрист Катерина Аніщенко, людина, місце проживання якої вже було задекларовано або зареєстровано, може переоформити пенсію за новою адресою.

Згідно зі статистикою, кожен третій українець проживає не за місцем реєстрації-найчастіше через складність процедури перереєстрації місця проживання. Але після того, як 10 листопада Кабінет Міністрів затвердив експериментальний проект, який дозволяє здійснювати прописку в електронній формі за допомогою порталу "дія", змінити місце проживання можна буде і через "Єдиний державний веб-портал електронних послуг". Про це розповіла адвокат юридичної компанії Riyako&Partners Катерина Аніщенко, повідомляє портал "Факт".

Як каже юрист, людина, місце проживання якої вже було задекларовано або зареєстровано, може переоформити пенсію за новою адресою.

Для цього знадобляться такі документи :

Якщо пенсіонер неповнолітній або з обмеженими можливостями, його законні представники повинні надати:

Читати такожПідвищать пенсії з 1 грудня: кому в Україні виплати збільшать до 2,6 тисячі гривень

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 лютого 2021 року Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №3623, відповідно до якого в Україні запускається повноцінна робота електронних трудових книжок. Закон спрощує доступ до інформації про трудовий стаж, а це означає, що пенсії будуть нараховуватися автоматично.

9 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні вже цього року. За його словами, це забезпечення гідної пенсії та інвестиція в економіку.

Економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ заявив, що вважає таку ідею несвоєчасною. На його думку, накопичувальну систему потрібно вводити на етапі початку економічного зростання, а не в розпал кризи в економіці.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти