Хто з українців може достроково піти на пенсію: чиновники дали відповідь

Хто з українців може достроково піти на пенсію : чиновники дали відповідь / УНІАН

Крім того, розмір пенсії визначається залежно від придбаного страхового стажу та зарплати, з якої сплачено страхові внески до Пенсійного фонду.

В Україні особи передпенсійного віку мають право вийти на заслужений відпочинок в достроковому порядку. Про це повідомляють представники Пенсійного фонду.

Також це можливо у разі скорочення штатів на підприємстві, повідомили в управлінні праці та соцзахисту населення однієї з міських рад. При цьому в документах, які подаються в, обов'язково повинно бути зафіксовано, що працівник був звільнений з ініціативи роботодавця.

У разі, якщо майбутній пенсіонер має повний страховий стаж (30 років для жінок і 35 років для чоловіків), він також повинен зареєструватися в службі зайнятості протягом тижня після звільнення.

Крім того, розмір пенсії визначається залежно від придбаного страхового стажу та зарплати, з якої сплачено страхові внески до Пенсійного фонду. При цьому достроковий вихід на пенсію на її розмір не вплине.

Читати такожУкраїнцям перед Новим роком збільшили надбавку до пенсій, але пощастило не всім

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 лютого 2021 року Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №3623, відповідно до якого в Україні запускається повноцінна робота електронних трудових книжок. Закон спрощує доступ до інформації про трудовий стаж, а це означає, що пенсії будуть нараховуватися автоматично.

9 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні вже цього року. За його словами, це забезпечення гідної пенсії та інвестиція в економіку.

Економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ заявив, що вважає таку ідею несвоєчасною. На його думку, накопичувальну систему потрібно вводити на етапі початку економічного зростання, а не в розпал кризи в економіці.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти