Як не переплачувати за електрику: в "Укренерго" назвали простий спосіб

В" Укренерго " українцям дали кілька порад з приводу енергозбереження влітку / колаж фото УНІАН

Через наслідки масових атак РФ на українську енергосистему необхідність економії струму зберігається, кажуть в "Укренерго".

У літній період більша частина витрат на електроенергію (55%) – ціна охолодження повітря. Через наслідки масованих атак країни-агресора РФ на українську енергосистему необхідність економії струму зберігається, повідомляють фахівці держкомпанії "Укренерго" на офіційній каналі в Telegram.

Вони також дали кілька порад щодо енергозбереження влітку.

У їх числі:

В "Укренерго" повторюють, що економне використання електроенергії не вимагає нехтування власним комфортом (іноді достатньо кількох простих дій ‒ для того, щоб і сума в квитанції знизилася, і в енергосистемі був баланс).

Підвищення тарифу на електроенергію в Україні

Нагадаємо, раніше в Міненерго анонсували підвищення тарифів на електрику. З такою заявою виступив заступник керівника відомства Фарід Сафаров.

За словами чиновника, головна причина підвищення тарифів на світло – брак грошей для відновлення енергосистеми після ударів російських окупантів та її підготовки до зимового періоду 2023/2024 років.

До того в Україні заявили про плани підвищити для українців тарифи на газ та електроенергію. Про це йдеться в офіційному меморандумі влади країни до керівництва Міжнародного валютного фонду (МВФ)

"Ми твердо віддані реалізації своєчасної і амбітної програми реформ, спрямованих на вирішення давніх структурних проблем в енергетичному секторі, які посилилися війною", — повідомлялося в тексті.

Експерт Олександр Харченко зазначив, що підвищення тарифу призведе до того, що в середньому платити за світло доведеться 150-250 гривень.

Інші новини:

Новини заразКонтакти