Частині українців з 1 травня дадуть гроші на оплату послуг ЖКГ: кому пощастить

Гроші та субсидії / Колаж фото УНІАН

В Україні частина громадян може отримувати субсидію від держави навіть під час неопалюваного періоду - з 1 травня по 30 вересня цього року.

Деяка частина українців може отримувати житлову субсидію від держави у тому числі і поза строками неопалюваного періоду. Таке повідомлення опублікували представники Пенсійного фонду України (ПФУ).

За словами чиновників, українці зможуть розраховувати на виплати в період з 1 травня по 30 вересня 2023 року.

Зокрема, на допомогу на виплату комуналки можуть претендувати:

Як оформити житлову субсидію?

Далі, кажуть чиновники, якщо допомога призначається з початку неопалюваного сезону, для розрахунку враховується середньомісячний сукупний дохід за III і IV фінансові квартали попереднього року. Але пенсійна виплата враховується в розмірі нарахованої пенсії за березень року нинішнього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше тодішній міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Дивіться на відео сюжет про пенсійну реформу:

Інші новини:

Новини заразКонтакти