Влада Білорусі видворила всіх співробітників посольства Латвії: відповіді довго чекати не довелося

24 травня 2021, 19:23оновлено 24 травня 2021, 21:11
Латвія у відповідь висилає білоруських дипломатів.
Прапор Білорусь
На чемпіонаті світу з хокею змінили прапор Білорусі / Twitter

Влада Білорусі прийняла рішення вислати всіх співробітників посольства Латвії. У дипмісії залишиться тільки один адміністративно-технічний працівник для охорони будівлі.

"Залишити тут одного адміністративно-технічного співробітника для догляду за будівлею", - заявив глава МЗС Білорусі, передавати БелТа.

Глава МЗС зазначив, що посол Латвії був запрошений у зв'язку з образою державного прапора Білорусі в Ризі.

"Дуже прикро, що в цьому інциденті взяв участь поряд з мером міста Риги міністр закордонних справ Латвії - відомство, яке в принципі має працювати не на поділ, а на зближення народів", - додав він.

За його словами, послу Латвії запропоновано покинути Білорусь протягом доби, а співробітникам посольства - протягом 48 годин.

читайте такожБританія покарала жорсткими санкціями Білорусь

Пізніше в міністерстві закордонних справ Латвії повідомили, що у відповідь на дії Мінська міністерство викликало Тимчасового повіреного в справах Білорусії "для інформування про ідентичні дії і висилку білоруських дипломатів до нормалізації відносин".

У чому причина висилки дипломатів Білорусі та Латвії

У ці дні столиця Латвійської Республіки приймає чемпіонат світу з хокею у вищому дивізіоні. На честь цього в центрі міста вивішені прапори всіх країн-учасниць.

Мер Риги Мартіньш Стакіс і міністр закордонних справ Едгар Ринкевич вирішили змінити нинішній державний прапор Білорусі, що залишився з радянських часів, на біло-червоно-білий, який уособлює опозиційний рух у цій державі.

На такий крок Латвійські чиновники пішли після вчорашніх подій в Білорусі.

Влада Білорусі видворила всіх співробітників посольства Латвії: відповіді довго чекати не довелося

Інцидент з авіалайнером Ryanair в Мінську - про що раніше повідомляв Главред:

  • Літак компанії Ryanair, який летів рейсом Афіни-Вільнюс у неділю, 23 травня, змушений був здійснити термінову посадку у зв'язку з повідомленням про замінування. Однак після того, як авіалайнер приземлився, вибухових пристроїв не виявили.
  • Серед пасажирів авіалайнера знаходився Білоруський опозиційний блогер, творець Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Його затримали силовики в Мінську.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала інцидент "операцією спецслужб" і сказала, що Роману Протасевичу може загрожувати смертна кара.
  • В Євросоюзі у зв'язку з резонансною посадкою літака в аеропорту Мінська зажадали пояснень від Білорусі.
  • У відповідь ЄС розгляне можливість припинення пасажирського сполучення з Білоруссю.
  • Згідно з даними білоруських ЗМІ, Романа Протасевича звинувачують у масових заворушеннях згідно з різними статтями Кримінального кодексу Республіки. Однак жодна з даних статей не передбачає виняткової міри покарання.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти