У Росії пригрозили НАТО війною, якщо Альянс продовжить "наступати на хворі точки"

20 грудня 2021, 13:54
Очільник делегації РФ на переговорах у Відні підкреслив, що наразі у відносинах двох сторін настає "момент істини".
Росія, літаки, Кремль, агресія Росії
У Росії пригрозили НАТО війною, якщо Альянс продовжить "наступати на хворі точки" / Фото Reuters

Глава делегації Росії на переговорах у Відні з питань військової безпеки і контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов заявив, що Росія дасть військову відповідь НАТО, якщо Альянс "продовжуватиме наступати на хворі точки".

"Росія дасть військову відповідь, якщо НАТО продовжуватиме наступати на хворі точки", – заявив Гаврилов, повідомляє російське провладне агентство "РИА Новости".

Глава делегації РФ на переговорах у Відні також підкреслив, що наразі у відносинах двох сторін настає "момент істини".

"Розмова повинна бути серйозною, і всі в НАТО прекрасно розуміють, попри всю силу і міць, що необхідно робити конкретні політичні дії, в іншому випадку альтернатива — це військово-технічна і військова відповідь Росії", — сказав Гаврилов.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ РФ у п'ятницю, 17 грудня, опублікувало ініційовані Москвою і передані Вашингтону проєкти російсько-американського договору про гарантії безпеки і угоди про заходи забезпечення безпеки Росії і НАТО. Російська держава очікує початок переговорів зі США щодо проєктів угод.

У проєктах договорів йдеться про те, що Росія наполягає на виключенні подальшого розширення Альянсу на схід і приєднання України до блоку колективної безпеки заходу. Також Москва і Вашингтон, згідно з пропозицією росіян, не повинні використовувати території інших країн для нападу одне на одного.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв, що Альянс ніколи не піде на компроміс у питаннях безпеки України. Він підкреслив, що Україна є суверенною державою і має право захищати себе відповідно до Статуту ООН. "У неї є право просити допомоги для досягнення цієї мети, і я не розумію, як це загрожує Росії, яка є агресором у цьому конфлікті", - сказав генсек НАТО.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти