У Китаї на "блакитному вогнику" виконали гопак під виглядом російського танцю

11 лютого 2021, 21:33
Щоб українцям не здалося мало, під час виконання гопака на фон за сценою проєктувалося зображення Московського собору Василя Блаженного.
Гопак4
У Китаї на "Блакитному вогнику" виконали гопак під виглядом російського танцю / скріншот з відео

У новорічному китайському гала-шоу під виглядом "російського танцю" показали традиційну українську хореографічну композицію-гопак. Про це повідомляє Telegram-канал ChinaNews.

Телеканал CGTN Digital показав напередодні китайського Нового року, 12 лютого, традиційне шоу. Цього разу через пандемію коронавірусу COVID - 19 захід пройшов без глядачів.

Під час серії танцювальних композицій народів світу після оголошення "російський танець" китайці виконали традиційний український танець ‒ гопак. Причому в цей час на фон організатори заходу проєктували зображення Собору Василя Блаженного ‒ легендарного російського пам'ятника релігійної архітектури в Москві.

читайте такожLittle Big у новому кліпі зробили борщ національною стравою Росії

Дивитися з 02:00

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • В Україні офіційно назвали борщ вітчизняним національним блюдом.
  • За словами телеведучого і кулінара Євгена Клопотенка, він домагатиметься включення страви до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО як традиційно української.
  • Пізніше укладачі найвідомішого і авторитетного ресторанного гіда-довідника Мішлен віднесли борщ до страв російської кухні й розповіли, як відправляли фахівців до Москви заради оцінки його смакових якостей.
  • Згодом, після скандалу, який підняли українські дипломати, первісну версію пресрелізу виправили. У тексті тепер значиться, що "на кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, розсольник, а також борщ в можливих формах і варіаціях".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти