США готові жорстко штовхати Україну до реформ - експосол

2 березня 2021, 20:57
На тлі занепокоєнь з приводу уповільнення реформ в Україні, адміністрація Джо Байдена готова підштовхувати Київ до змін.
Байден
У Байдена готові підштовхувати Україну до реформ / Reuters

Через уповільнення реформ у нашій країні, адміністрація президента Джо Байдена має намір підштовхувати Україну до змін, часом навіть у дуже жорсткій формі, але з хорошими намірами.

"Президент Байден готовий підштовхувати Україну до реформ і, можливо, навіть часом у жорсткій формі з хорошими намірами - для реалізації ключових кроків, які будуть політично складними, але необхідними, якщо Україна хоче відбутися як успішна держава і реалізувати весь свій потенціал", - підкреслив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, передає Укрінформ.

У цьому контексті він зауважив, що і в Україні, і на Заході існують певні занепокоєння, зокрема, щодо уповільнення українських реформ протягом останнього року, паузи в програмі МВФ, посиленого впливу олігархів.

читайте такожУ США опублікували список росіян, проти яких ввели санкції

Разом з тим, зазначив Пайфер, останнім часом надходять й інші сигнали:

"Наприклад ті, що президент Зеленський виступив проти пана Медведчука, що, на мій погляд, добре".

Крім того, експосол зауважив, що підштовхування українських реформ у будь-якому випадку буде корисним для України, навіть якщо не всі вітатимуть тиск з боку Америки.

"Україні потрібно скористатися можливостями, які вона має зараз, для консолідації реформ і схвалення реальних рішучих заходів для стримування корупції", - акцентував Пайфер.

Санкції США проти Росії - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти