Шольц відправить до Греції німецькі БМП, а греки передадуть Україні радянську техніку

31 травня 2022, 20:11оновлено 16 червня 2022, 20:32
Німецький федеральний канцлер Олаф Шольц оголосив про те, що вже найближчим часом почнуться нові кругові поставки військової техніки для потреб України.
БМП, Шольц
Шольц відправить до Греції німецькі БМП, а греки передадуть Україні радянську техніку / "Вікіпедія" і ua.depositphotos.com

Німецький федеральний канцлер Олаф Шольц оголосив про нові кругові поставки військової техніки. Про це повідомляється на Twitter-сторінці виданняDeutsche Welle.

Як йдеться в тексті, Німеччина передасть Греції свої нові бойові машини, а натомість офіційні Афіни віддадуть офіційному Києву стару техніку радянського виробництва.

читайте такожПерелом у війні з Росією: чому Німеччина і Франція бояться перемоги України

відео дня

Нагадаємо, раніше в Німеччині критикують канцлера Шольца через те, що він не надає Україні необхідні бронетранспортери Marder. Керівник комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнесс Штрак-Циммерман з Вільної демократичної партії закликає федеральний уряд Німеччини якомога швидше доставити в Україну 50 бойових машин піхоти Marder.

Також вона закликала Німеччину до прозорого спілкування з Україною і запропонувала створити посаду спеціального координатора з постачання зброєю. Вона зазначила, що це має відбутися "вже негайно або перед парламентськими літніми канікулами в липні".

Цю позицію підтримав і представник "вільних демократів" Олександр Ламбсдорф.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти