Польща закликала посилити тиск на Білорусь через "викрадення" літака

24 травня 2021, 22:15
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав заборонити в'їзд до Європейського Союзу причетних до змушеної посадки літака.
Польща, прапор
Польща закликала посилити тиск на Білорусь / УНІАН

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав заборонити в'їзд до Європейського Союзу причетних до змушеної посадкки літака Ryanair у Мінську.

"Ми будемо домагатися того, щоб особи, які були замішані в такому викраденні, цьому шантажі літака, що летів з Афін до Вільнюса, були охоплені санкціями і з забороною приїзду на територію країн - членів ЄС", - заявив він під час брифінгу в Брюсселі в понеділок, 24 травня.

Інцидент з авіалайнером Ryanair в Мінську - про що раніше повідомляв Главред:

  • Літак компанії Ryanair, який летів рейсом Афіни-Вільнюс у неділю, 23 травня, змушений був здійснити термінову посадку у зв'язку з повідомленням про замінування. Однак після того, як авіалайнер приземлився, вибухових пристроїв не виявили.
  • Серед пасажирів авіалайнера знаходився Білоруський Опозиційний блогер, творець Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич. Його затримали силовики в Мінську.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала інцидент "операцією спецслужб" і сказала, що Роману Протасевичу може загрожувати смертна кара
  • В Євросоюзі у зв'язку з резонансною посадкою літака в аеропорту Мінська зажадали пояснень від Білорусі.
  • У відповідь ЄС розгляне можливість припинення пасажирського сполучення з Білоруссю.
  • Згідно з даними білоруських ЗМІ, Романа Протасевича звинувачують у масових заворушеннях згідно з різними статтями Кримінального кодексу Республіки. Однак жодна з даних статей не передбачає виняткової міри покарання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти