Експерт розкрив песимістичний сценарій для України, якщо Трамп виграє вибори у США

5 жовтня 2023, 14:59
1150
Україна в історії США завжди відіграє таку роль, що постійно перебуває в фокусі уваги, вважає Віталій Кулик.
Експерт розкрив песимістичний сценарій для України, якщо Трамп виграє вибори у США
Чи вплине зміна влади у США на Україну / колаж: Главред, фото: УНІАН

В інтервʼю Главреду директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Куликрозповів, чи варто українцям хвилюватися через зміну влади у США та яким буде песимістичний сценарій для нас в такому випадку.

"Наприклад, якщо у Трампа будуть віцепрезиденти з відвертою проросійською позицією, керівник держдепартаменту з середовища московської "п'ятої колони" та група відверто проросійських радників, то, звичайно, це вплине на загальну позицію. Але я думаю, що республіканська партія, вже маючи досвід штурму Капітолія та кризи не зовсім готова підштовхнути свою країну до громадянського конфлікту", - вважає експерт.

Він також додав, що Україна в історії США завжди відіграє таку роль, що постійно перебуває в фокусі уваги. Хоча в нас деякі експерти кажуть, що ми не пуп землі, але зараз Україна – це нерв глобальної політики, і саме навколо українського питання обертається багато глобальних питань.

відео дня

"І одним з важливих фокусів американських виборів є і буде українське питання. Тому треба це усвідомлювати і скористатися цим. Не втручатися у вибори в США топорними способами, як це було свого часу, а саме формувати групи друзів", - додав Кулик.

Хто такий Віталій Кулик?

Віталій Кулик (22 вересня 1976, Київ) - український політичний експерт, колишній головний консультант Національного Інституту проблем міжнародної безпеки при РНБО. З 1998 року і по сьогодні - директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства.

Нагадаємо, що Зеленський закликав Трампа оприлюднити свій мирний план і позначив "червоні лінії". Зеленський попередив Трампа, що Київ не розглядатиме будь-який мирний план, якщо він передбачатиме відмову України від своїх територій.

У Путіна зажурилися у відповідь на обіцянку Трампа "завершити війну за 24 години". У Сполучених Штатах ніхто не хоче слухати "заклопотаності і стурбованості" Кремля, сказав російським пропагандистам рупор Путіна Дмитро Пєсков.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти