Дипломат розкрив ударний план США і Байдена проти Росії

18 квітня 2021, 06:03
Вашингтон впроваджуватиме нові санкції щодо Москви, вважає Павло Клімкін.
Байден
Байден використовує "дзюдоїстський метод" Путіна як зброю проти Росії - дипломат / Reuters

Ситуацію з новими санкціями США проти Росії можна оцінити позитивно, особливо в частині обмежень проти російського державного боргу. Вашингтон запустив санкції через хакерські атаки, в яких звинувачується Москва, проте можуть бути і додаткові заходи - удар по нафтовому ринку і активам оточення Володимира Путіна. Америка застосовуватиме проти РФ метод "батога і пряника". Про це заявив український дипломат Павло Клімкін.

"Насправді це класні санкції. Державний борг - це серйозно. Причому зверніть увагу, вони гримнули і деноміновані в рублях, і в інших валютах. Тому щодо російського боргу у них насправді все складніше", - розповів політик в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, американські санкції передбачають впровадження нових обмежень проти Росії, в тому числі, і у разі загрози Україні. Наразі Штати продемонстрували реакцію на хакерські атаки, в яких звинувачується Москва. Однак можуть з'явитися і додаткові заходи у вигляді обмежень проти оточення Путіна або удар по ринку нафти.читайте такожДипломат пояснив, якої помилки припустився Байден у розмові з Путіним

"США наразі відреагували на весь блок втручання Росії - з точки зору кібербезпеки, кіберзлочинності і втручання в американські вибори. Я так розумію, що ще прилетить. Ми ж знаємо, що санкцій готувалося набагато більше. Наприклад, обмеження високотехнологічного експорту, можна вдарити по активах наближених до Путіна олігархів, по нафтовому ринку. В указі Байдена вказані ключові слова - "стратегічний підхід", - додав Клімкін.

Також він вказав на той момент, що Вашингтон став застосовувати щодо Москви метод "батога і пряника". Байден фактично взяв на озброєння "дзюдоїстський" підхід Путіна і застосовує його вже проти Росії.читайте такожУ Кремлі заявили про умови Москви для зустрічі Путіна і Байдена

"Тобто спочатку сильна позиція - слова Байдена про Путіна - потім дзвінок, потім санкції, потім Байден каже: А зараз можемо поговорити після санкцій. Насправді Байден взяв на озброєння такий дзюдоїстський, путінський підхід - смикнув жорстко, а потім відпускає і каже: А зараз поговоримо", - підкреслив Павло Клімкін.

Відносини Росії і США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти