"Безумовно, розглядаю це": прем'єр Ізраїлю не відмовився від передачі Україні "Залізного купола"

1 лютого 2023, 15:24оновлено 1 лютого 2023, 16:13
Керівник уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху не виключає передачу Україні новітньої системи ППО "Залізний купол".
Нетаньяху, Залізний купол
Ррем'єр Ізраїлю не відмовився від передачі Україні "залізного купола" / колаж фото https://ua.depositphotos.com

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив - він розглядає питання надання військової допомоги Україні та навіть готовий виступати посередником після закликів США до більш активної участі в цьому процесі. Про це він розповів в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

Нетаньяху прямо запитали, чи може Ізраїль надати допомогу Україні, наприклад, поділившись системою ППО "Залізний купол" — розробленій в США технології, яка захищає Ізраїль від повітряних атак арабських терористів.

"Ну, я, звичайно, вивчаю це", — сказав Нетаньяху.

Прем'єр також підтвердив, що США перекинули арсенал артилерійських знарядь з Ізраїлю в Україну.

"США щойно забрали більшу частину Ізраїльських боєприпасів і передали їх Україні. Ізраїль також, відверто кажучи, діє способами, які я не буду перераховувати тут, проти виробництва зброї Іраном, яка використовується проти України", — підсумував він.

Нагадаємо, керівник українського посольства в Ізраїлі Євген Корнійчук в офіційному і публічному порядку подав до ізраїльського уряду-з проханням схвалити операцію з продажу Україні системи"Залізний купол". За словами дипломата, США, яким належать права на дану технологію, не заперечуватимуть проти такої "купівлі-продажу".

Пізніше військовий експерт з Ізраїлю Давид Гендельман казав = в умовах україно-російської війни поставки Ізраїлем в Україну новітніх систем протиракетної оборони "Залізний купол" не допоможуть надійно закрити небо над країною від обстрілів російських окупантів.

"Залізний купол" розроблявся під специфічні ізраїльські умови. І тому-то там він працює добре. Але в Україні так працювати він не зможе - надто вже величезні території", – зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти