"Друга армія світу" згоріла: експерт назвав останню надію диктатора Путіна

Юрій Богданов оцінив потенціал РФ у війні / Колаж: Главред, Фото: 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, скріншот

РФ не може виграти війну в Україні, каже Юрій Богданов.

Поки диктатор Володимир Путін перебуває при владі, добровільно війну він не завершить, заявив публіцист, фахівець зі стратегічних комунікацій Юрій Богданов.

"Тобто для нього це, фактично, одна з двох тих "скреп", на яких тримається його режим, тому що якщо він визнає свою поразку в Україні, то і у його оточення, і у будь - якого в Росії буде єдине питання - "А навіщо ти починав?", - сказав він в інтерв'ю Главреду.

Експерт упевнений, що ще однією улюбленою «скріпою» Путіна є експлуатація теми підсумків Другої світової війни.

"Тому що за 20 століття в Росії, у Російської імперії і Радянського Союзу було два дійсно видатних досягнення – перемога у Другій світовій війні разом з союзниками і польоти в космос. Через те, що зараз пишатися польотами в космос досить комічно на тлі "Луни-25" та інших провальних проектів Роскосмосу, доводиться діставати найголовнішу "скрепу", - пояснив він.

Співрозмовник вважає, що наратив Путіна в стилі "можемо повторити" є одним з важливих наріжних каменів побудови його режиму.

"Тому що на тлі того, що відбувається з війною, яка не виграється, і в умовах, коли він вже мав заколот всередині власної країни і йому довелося, врешті - решт, вбити свого колишнього поплічника, йому треба шукати приклади в минулому, як росіяни героїчно перемагали», - вважає він.

Публіцист упевнений, що у Путіна залишається остання «скрепа» - 9 травня, до якої він буде повертатися неодноразово.

"Друга армія світу" згоріла, це - міф. Тобто російська армія досі сильна і досі становить небезпеку для України, але історії про "другу армію світу" вже сприймають скоріше як кумедні», - додав Богданов.

Дивіться відео - інтерв'ю Юрія Богданова Главреду:

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

Раніше Олександр Сотник розповів, що війна в Україні закінчиться раптово. Спілкуючись з читачами, він розповів, як надовго затягнеться ця війна, чи є шанси, що вона завершиться хоча б у 2024 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Збройні сили матимуть F-16 для застосування на фронті вже навесні 2024 року. Вже є дозвіл на навчання і є країни, які зголосилися навчати пілотів.

Більше важливих новин:

Новини заразКонтакти