Війська НАТО можуть розгорнутися в усій Європі: ЗМІ дізналися про плани Альянсу

НАТО використають досвід навчань Steadfast Defender для реалізації своїх планів - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Defense Visual Information Distribution Service

На Заході готуються до потенційного військового конфлікту з Росією і планують зміцнити позиції на східному фланзі НАТО, пише Financial Times.

Північноатлантичний альянс розглядає можливість розгортання своїх військ по всій Європі. НАТО врахує уроки навчань Steadfast Defender 2024, які моделюють військовий конфлікт з агресором Росією на східному фланзі колективного блоку безпеки Заходу.

Як повідомляє Financial Times, командний центр НАТО в південному німецькому місті Ульм розробляє сценарій розгортання сил Альянсу в усій Європі та їхнього зміцнення в разі конфлікту з Росією.

Голова комітету НАТО, адмірал Роб Бауер зазначив, що навчання блоку Steadfast Defender спрямовані на "підготовку до конфлікту з Росією".

За словами генерала сера Патріка Сандерса, який залишає посаду глави британської армії, Великій Британії слід готуватися до потенційної війни з РФ. Британцям слід "навчатися і екіпіруватися" для того, щоб бути готовими до бойових дій, оскільки Москва має намір "подолати нашу систему і перемогти наш спосіб життя".

Загроза нападу Росії на НАТО

НАТО з лютого по кінець травня проводить військові навчання Steadfast Defender 2024 - найбільші за 40 років маневри, в рамках яких Європа репетирує запуск 5 статті Альянсу і відбиття нападу Росії. У навчаннях задіяні 90 тисяч військових і десятки одиниць техніки.

Глава Кремля Володимир Путін удвічі збільшить війська біля кордонів із НАТО, йдеться в матеріалі The Mirror. Російські окупанти посилять свої угруповання біля країн Балтії та Фінляндії.

Росія атакувала б НАТО ракетами і БПЛА, якби США не підтримали Україну, заявила представник Пентагону Селеста Волландер. Американські громадяни в Європі могли зіткнутися з небезпекою.

Інші новини:

Новини заразКонтакти