Важливо утримати фронт у 2024-му: у ФРН зробили прогноз про терміни перемоги України

Україні цього року потрібно утримати лінію фронту - депутат Бундестагу / Колаж: Главред, фото: командування ОС ЗСУ, Міноборони РФ

Сили оборони України навряд чи будуть наступати у поточному році, оскільки для цього не вистачає потрібних ресурсів, вважає німецький депутат Антон Хофрайтер.

Україна не зможе здобути перемогу над агресором Росією найближчим часом, проте ЗСУ здатні будуть виграти війну 2025 року при необхідному рівні військової підтримки з боку виробників зброї в Європі. Про це заявив керівник комітету з європейських справ у Бундестазі Антон Хофрайтер.

Як повідомляє Hasepost, він оцінив ситуацію у війні як критичну.

"Дуже важливо, щоб українській армії вдалося утримати лінію фронту в цьому році", - вважає депутат.

На його думку, наступ України цього року малоймовірний.

"Я не бачу, щоб Україна могла почати наступ цього року. Для цього не вистачає ресурсів, зокрема боєприпасів і підтримки з боку США", - сказав політик.

Також він додав, що якщо "виробництво боєприпасів та іншого обладнання в Європі збільшиться", до 2025 року Україна зможе виграти війну проти РФ. Проте це буде можливо лише у тому випадку, якщо російським окупантам не вдасться добитися нових захоплень територій найближчими місяцями.

Війна Росії проти України

У Пентагоні назвали сценарій, якщо не буде допомоги США - представник відомства Сабріна Сінгх сказала, що в разі відсутності рішення Конгресу щодо продовження підтримки України, Києву доведеться вирішувати, за які міста і населені пункти потрібно боротися виходячи з наявних ресурсів.

Глава ГУР Міноборони Кирило Буданов назвав дві умови і терміни контрнаступу ЗСУ. За його словами, контрнаступальна операція буде можлива в 2025 році, якщо вдасться відновити свої сили і виснажити російських окупантів.

Війська РФ намагаються відбити у ЗСУ Роботине, вважають у розвідці Міністерства оборони Великобританії. Британські аналітики фіксують посилення російських окупантів на Токмацькому напрямку та відновлення їхньої боєздатності.

Інші новини:

Новини заразКонтакти