Туреччина незаконно купує вкрадене в Україні зерно – посол

Туреччина купує викрадене в Україні зерно / agrobook.ru, ua.depositphotos.com

Дипломат звернувся до Інтерполу та турецької влади, аби розслідувати, хто причетний до поставок українського зерна.

Туреччина незаконно купує українське зерно, яке було викрадене російською армією. Про це заявив посол Києва в Анкарі Василь Боднар, повідомляє Reuters.

Посол переконаний, що Туреччина є однією з таких країн, які наживаються на війні в Україні.

Дипломат звернувся за допомогою до Інтерполу та турецької влади, аби розслідувати, хто ж саме причетний до поставок українського зерна транзитом через турецькі води.

Читайте такожТуреччина принципово не приймає санкції проти Росії - МЗС

Нагадаємо, російський корабель "Матрос Позиніч", яким незаконно вивезли з України тисячі тонн зерна, вже помітили у сирійському порту Латакії. Відповідні фото із супутника зробила американська компанія Maxar Technologies

РФ викрадає українське зерно

В Херсонській області окупанти спустошили один з елеваторів, вкрали звідти все зерно, і вивезли його через захоплений Крим на територію Російської держави. Практично на всіх окупованих територіях фіксуються грабежі фермерів.

Раніше росіяни вкрали з Бердянського морського порту 5 українських кораблів із зерном. На цих кораблях було кілька десятків тонн зерна. Існують побоювання, що вони "пішли" в напрямку РФ.

Крім того, окупанти роблять все, аби зірвати посівну кампанію. Військові РФ танками та важким озброєнням руйнують зерносховища, чавлять зерно і змішують його з землею.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти