"Травма голови та кома" : у ФРН висміяли фейк РФ про "поранення" Буданова

У Німеччині спростували фейк РФ щодо Кирила Буданова / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

РосЗМІ та пропагандисти почали "цитувати" Stern, що Буданов нібито отримав травму мозку.

Німецький журнал Stern спростував російську дезінформацію про те, що на його сторінках нібито публікувалася новина про поранення глави ГУР Кирила Буданова.

"Stern не публікував подібної новини. Тому ця історія - не більше ніж відвертий фейк, чергова фальшива новина російських пропагандистів", - пише DW з посиланням на Stern.

Німецькі журналісти відзначили, що останній матеріал Stern про Буданова датований 28 лютого цього року. У ньому наводилася думка глави ГУР України щодо того, чи буде Китай поставляти зброю Москві.

У той же час 17 червня російські ЗМІ і пропагандисти почали "цитувати" Stern, нібито Буданов отримав травму головного мозку і знаходиться в комі.

При цьому росіяни розповідали, що це одне з кращих видань Німеччини і в ньому "нереально купити публікацію".

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр опублікувала відео, на якому керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов мовчки сидить і дивиться в камеру.

"Далі буде... Плани люблять тишу", - прокоментувала ролик Маляр.

Нагадаємо, в СБУ попередили, що ФСБ готує провокацію проти вищих військових і політичних посадовців України. За даними спецслужби, росіяни мають намір придумати нібито наявність в українських керівників російського громадянства.

Більше новин:

Новини заразКонтакти