РФ потрібно 5 років для окупації чотирьох областей: генерал Британії зробив прогноз

Війська Путіна можуть ще декілька років наступати для повної окупації чотирьох областей України - командувач армії Британії / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Міноборони РФ

Реалізація окупаційних планів агресора Росії в Україні може призвести до втрати 1,8 мільйона вбитих і поранених ворожих солдатів, вважає Ролі Вокер.

Якщо наступ РФ триватиме такими ж темпами, як і зараз, ворогу може знадобитися ще 5 років, щоб добитися мінімальних "цілей" - повної окупації Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Про це заявив командувач армії Британії Ролі Вокер.

Як повідомляє SkyNews, він сказав про те, що втрати окупантів при цьому можуть скласти 1,8 млн солдатів убитими і пораненими.

"Це повне спустошення для обох сторін і втрачені покоління", - уточнив Вокер і додав, що в затяжній війні "немає переможців".

За словами британського воєначальника, всі проблеми від правлячого кремлівського режиму.

"Я думаю, що дилема... полягає в російському режимі. У Росії більше речей, про які варто хвилюватися, ніж втрата в кращому разі від 1,5 до 1,8 мільйона осіб через частину України, з огляду на те, куди рухається світ", - наголосив Ролі Вокер.

Прогнози щодо війни Росії проти України - новини за темою:

Війна в Україні закінчиться, коли Путін зрозуміє, що він не може перемогти Київ і утримати захоплені території, вважає колишній командувач військами США в Європі, генерал Веслі Кларк. Війна має закінчитися сценарієм, який відповідає інтересам української держави.

Війна РФ і України затягнеться, говорив боєць 12-ї бригади Національної гвардії Азов з позивним Ніко. Військовий вважає, що українцям доведеться ще дуже довго воювати. Росія будує плани щодо Польщі, Німеччини та Франції.

Війна навряд чи завершиться найближчими роками, припустив заступник комбата 47-ї Окремої механізованої бригади ЗСУ Магура Олександр Геній Ширшин. Не слід очікувати її закінчення за півроку-рік, вважає боєць.

Інші новини:

Новини заразКонтакти