Розширення НАТО, величезні санкції та зброя для України: у США готові "дати бій" Росії

Ентоні Блінкен розповів про дії США у разі вторгнення РФ в Україну / Фото Reuters

США та союзники не залишаться осторонь після можливого вторгнення РФ в Україну, каже секретар Держдепу Ентоні Блінкен

У разі вторгнення РФ в Україну США готові збільшити оборонну допомогу Києву, посилити присутність НАТО в Східній Європі і ввести економічні санкції проти Кремля.

Відповідну заяву американський держсекретар Ентоні Блінкен озвучив під час телефонної розмови з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, сказано на сайті Держдепу.

"Якщо Росія обере шлях подальшого конфлікту, Сполучені Штати і наші союзники та партнери готові накласти величезні витрати на російську економіку, посилити присутність НАТО в прифронтових союзних державах і збільшити оборонну допомогу Україні", — запевнив Блінкен.

Глава зовнішньополітичного відомства США також підтвердив свою підтримку дипломатії як єдиного відповідального шляху просування вперед і підкреслив, що "без участі України ніяких предметних дискусій по Україні не буде".

Ситуація на кордоні України з Росією

Росія почала перекидати до українського кордону військові вертольоти. Стягування військ сповільнилося, проте біля кордону України досі залишаються близько 100 тисяч російських військових.

Такі дії РФ можуть свідчити, що вона продовжує готуватися до масштабного вторгнення, пише The New York Times з посиланням на офіційних осіб США.

Також у виданні повідомляють, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення в Україну ближче до весни.

"Вашингтон розраховував на стягування до 175 000 російських військових до українських кордонів. Однак скупчення військ сповільнилося, хоча Росія і перекидає ударну авіацію, Бойові і транспортні вертольоти, а також штурмові винищувачі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти