Путін збільшує чисельність російської армії: у Білому домі відреагували

Армія Росіи не може конкурувати за якістю із ЗСУ - Білий дім / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, Офіс президента

У Білому домі зазначили, що рішення Путіна про збільшення чисельності армії може свідчити про намір досягти своїх цілей шляхом величезної кількості жертв.

Рішення Кремля збільшити чисельність російської армії, яка не досягла успіхів на фронті в Україні, розглядається як наступний крок Путіна у спробі досягти своїх цілей, використовуючи людські ресурси. Про це повідомив Джон Кірбі, координатор Ради з питань національної безпеки Білого дому, під час онлайн-брифінгу в п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

«Тут немає сумнівів, що він (Путін – ред.) буквально розкидається людським м’ясом, щоби спробувати утримати територію, яку вони незаконно окупували в Україні, а також спробувати захопити ще більше», - зауважив Кірбі.

Він зазначив, що Збройні сили України перевершують російські за рівнем військової якості, лідерства, якості управління, а також кількістю озброєння, яке США та багато інших країн надають Україні. Оскільки Путін не може конкурувати за якістю, його стратегія полягає в тому, щоб намагатися досягти своїх цілей за допомогою масштабу, використовуючи велику кількість військових, як це сталося під Бахмутом.

«Це лише підкреслює труднощі, з якими росіяни стикаються в Україні й надалі стикатимуться. Тож наша наполеглива рекомендація Путіну полягала б в тому, щоб він відмовився від цього, і взагалі вийшов з України, й тоді йому не доведеться турбуватися про збільшення свого війська», - зазначив представник Білого дому.

Війна Росії проти України - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, глава Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко зазначив, що бійці, які використовують псевдоніми "Нео" та "Вєнєя" з бригади "Буревій", успішно провели операцію, внаслідок якої вдалось ліквідувати чотирьох окупантів прямо на їхній позиції.

У Криму дві диверсантки отруїли російських військових, що призвело до ліквідації понад 20 окупантів. Ця успішна операція відбулася в одній з військових частин російських окупантів у Сімферополі.

Німеччина повідомила про надання Україні нового пакету військової допомоги, який включає снаряди, автомобілі, системи виявлення дронів та інше. Інформацію про це опубліковано на офіційному веб-сайті уряду Німеччини.

Інші новини:

Новини заразКонтакти