"Путін зможе піти": експерт припустив, що на трибунал відправлять двійника російського диктатора

На трибунал можуть відправити двійника Путіна / kremlin.ru

Експерт зазначив, що швидше за все, буде виконана операція по закриттю російського диктатора.

Главу Кремля Володимира Путіна не чекає доля румунського диктатора Ніколае Чаушеску, якого розстріляли через те, що він коїв тяжкі злочинів проти народу Румунії. Максимум, що чекає на Путіна, – це суд. Проте і на трибуналі може з'явитися не сам диктатор, а його двійник. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан під час чату на Главреді.

"У цьому світі не заведено знищувати керівників держав. Максимум, що чекає на Путіна, – це суд. Причому не факт, що перед судом постане Путін, а не його двійник", - сказав Світан.

За його словами, швидше за все, буде виконана операція по його закриттю. Експерт зауважив, що Путін – ФСБшник, і він прекрасно знає, як проводяться операції закриття.

"Швидше за все, його прикриють якимось чином або до суду, або буде вибух без певних частин тіла. Якийсь механізм буде задіяний. Але я не думаю, що на Путіна чекає доля Каддафі та інших. Він піде, він зможе піти", - вважає Світан.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Що чекає на Путіна?

Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс впевнений, що перші судові процеси проти російських військових злочинців у Гаазі розпочнуться вже цього року. Крім того, кремлівському диктатору Володимиру Путіну також буде висунуто звинувачення Міжнародним судом через війну в Україні.

Нещодавно політичний аналітик Тарас Чорновіл заявив, що трибунал над президентом Росії і іншими винуватцями і учасниками війни в Україні може розтягнутися на кілька десятиліть, а не тільки на кілька років. За його словами, це відбудеться незважаючи на те, що політичне і військове керівництво Росії залишиться на своїй території і при своїй владі.

Водночас російський опозиційний політик Ілля Пономарьов вважає, що російський диктатор Володимир Путін навряд чи постане перед судом. Пономарьов вважає, що Путін скоро помре. За його словами, є багато варіантів щодо того, як помре глава Кремля. "Може, отруїться, може, куля, може, мотузка. Але до суду він не доживе, у цьому я певен", - сказав він.

Вас може зацікавити:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти