Путін готує Росію до воєнного стану та тривалої війни проти України - ГУР

Путін готує Росію до затяжної війни проти України - ГУР / Колаж скріншот YouTube, УНІАН

У країні-окупанті Росії проводять заходи, спрямовані на створення умов для проведення операцій, спланованих на початку війни проти України.

Запущені директором Кремля Володимиром Путіним дії агресора Росії, спрямовані на зміни роботи економіки та військово-промислового комплексу, вказують на підготовку до переведення країни в режим воєнного стану та ведення тривалої війни проти України. Москва намагається створити умови для проведення тих окупаційних операцій, які не вдалося реалізувати на початку повномасштабної військової агресії. Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Як повідомили в ГУР, запущені диктатором РФ Володимиром Путіним заходи з реорганізації економіки і ВПК держави вказують на те, що країну готують до переведення в режим воєнного стану.

"Проведені Путіним заходи з реорганізації економіки і військово-промислового комплексу РФ свідчать про підготовку переведення Росії на воєнний стан", - зазначили в розвідці.

За даними розвідників, призначення глави Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова новим командувачем військами окупантів в Україні також вказує на створення в Росії умов для реалізації запланованих військових операцій, які окупантам не вдалося реалізувати на початку повномасштабного військового вторгнення.

"Спроби країни-окупанта залучити всі військові ресурси на продовження війни в Україні і нещодавнє призначення начальника генерального штабу ЗС РФ Герасимова новим командувачем окупаційними військами свідчать не тільки про військові невдачі Росії, але і про підготовку РФ до продовження широкомасштабної довготривалої війни", - підкреслили в ГУР Міноборони України.

Загроза нового наступу Росії на Україну

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що країна-окупант Росія найближчими місяцями може піти ва-банк.

За словами чиновника, у Москви більше немає ресурсів, щоб затягувати війну. На Україну очікують складні і вирішальні 2-3 місяці.

Заступник начальника Головного управління Генштабу ЗСУ, бригадний генерал Олексій Громов сказав, що, згідно з прогнозами, окупанти РФ найближчим часом можуть спробувати повністю захопити всю Донецьку область. Після цього росіяни, ймовірно, здійснять спробу просування в Запорізькій області. Також окупанти, як і раніше, здатні завдавати ударів по енергетичній та іншій інфраструктурі України.

Глава Міноборони України Олексій Резніков вважає, що Росія може піти в новий наступ навесні. За його словами, окупанти здатні атакувати з південних і східних районів, які раніше були ними захоплені.

Дивіться відео ТСН - у ГУР заявили, що в Росії заборонили виїзд з країни всім військовозобов'язаним

Інші новини:

Новини заразКонтакти