"Завадить укласти угоду": Трамп відмовився назвати Путіна військовим злочинцем

Трамп відмовився назвати Путіна військовим злочинцем / Колаж: Главред, фото: УНІАН , kremlin.ru

Експрезидент США назвав російського диктатора "дуже розумним" і "дуже хитрим". Трамп вважає, що Путін зробив серйозну помилку, напавши на Україну.

Колишній президент США Дональд Трамп відмовився назвати російського диктатора Володимира Путіна військовим злочинцем, пояснивши це тим, що це могло б зашкодити переговорам з країною-агресором РФ.

Заява Трампа прозвучала під час дебатів на CNN. Відповідаючи на запитання, чи вважає він російського президента військовим злочинцем, ексглава Білого дому заявив: "Я думаю, що це не варто зараз виносити на обговорення".

"Якщо ви будете говорити, що він військовий злочинець, буде набагато важче укласти угоду, щоб вирішити цю справу (завершити війну – ред.)", – пояснив Трамп свою позицію.

Він вважає, що звинувачення проти Путіна повинні обговорюватися "пізніше".

Трамп назвав російського диктатора "дуже розумним" і "дуже хитрим". При цьому він вважає, що Путін зробив серйозну помилку, напавши на Україну.

"Його помилка полягала в тому, що він вторгся. Він ніколи не вторгся б, якщо я був би президентом", – заявив американський політик.

Заяви Трампа про війну в Україні

У березні Трамп пообіцяв своїм виборцям завершити війну Росії проти України через 24 години після обрання на другий президентський термін.

Коментуючи зустріч Путіна і лідера Китаю Сі Цзіньпіна, що відбулася 20 березня, Трамп назвав господаря Кремля "дуже розумною людиною".

"Якщо ви бачили днями президента Сі, розумного, найкращого у своїй грі, президента Путіна, розумну, дуже розумну людину, яка стоїть там і говорить про світовий порядок на наступні 100 років", – заявив політик.

У квітні Трамп видав дивний прогноз про те, що врешті-решт російському диктатору Володимиру Путіну вдасться захопити Україну.

Інші новини:

Новини заразКонтакти